Det norske grepet fikk franskmannen til å rase under stafett-thrilleren: – Oppfører seg som Petter Northug

Vetle Sjåstad Christiansen terget på seg franskmannen under ankeretappen. En taktikk som fungerte til punkt og prikke. – Vi har pratet om at han skal oppføre seg som Petter Northug, sier den norske treneren Siegfried Mazet.

Herrenes skiskytterstafett ble en ordentlig trhiller. Før den siste og avgjørende etappen hadde det russiske laget et overlegent forsprang, men da kollapset Eduard Latypov fullstendig. Han skjøt seg bort og røk på to strafferunder.

ANNONSE: Betsafe gir nå ALLE nye spillere som setter inn 200 kr eller mer et gratisspill verdt 250 kr – helt til du vinner! Gratisspillet kan brukes på hvilken sport du vil, og hvis du ikke vinner får du et nytt gratisspill neste uke!

Det norske grepet – som hisset opp franskmannen

Russerne hadde over ett minutts forsprang, men etter bommene kunne både Norge og Frankrike, begge med fullt hus under siste skyting, dra ifra. Norge fikk overtaket og Vetle Sjåstad Christiansen kunne til slutt juble sammen med lagkompisene etter den dramatiske seieren.

Etter løpet avslørte Norges ankermann at hans franske motstander, Quentin Fillon Maillet, var skikkelig forbannet på nordmannen i sporet. Franskmannen hadde ligget foran og dratt store deler av etappen, mens Christiansen lå og luret bak.

– Han (Fillon Maillet) ble forbannet for at han dro og ingen andre hjalp til. Han sa noen franske ord. Jeg forstod ikke hva han sa. Men jeg forstod betydningen av budskapet, sa Christiansen kryptisk til Nettavisen etter løpet.

Dem norske treneren Siegfried Maze mener at det var en smart taktikk, og at han har drømt om å se Christiansens strategi lenge.

ANNONSE: Betsafe gir nå ALLE nye spillere som setter inn 200 kr eller mer et gratisspill verdt 250 kr – helt til du vinner! Gratisspillet kan brukes på hvilken sport du vil, og hvis du ikke vinner får du et nytt gratisspill neste uke!

Zhangjiakou, Kina 20220215. Vetle Sjaastad Christiansen går først ut etter siste etappe på stafett skiskyting 4×7,5 km menn i Zhangjiakou under vinter-OL i Beijing 2022. Foto: Heiko Junge / NTB

– Oppfører seg som Petter Northug

– Vi har snakket i årevis om at han er en som kan spille spillet og at han oppfører seg som Petter Northug. Han lekte litt i forkant og slapp seg ned etterpå. Han gjorde det veldig bra og han gjorde det jeg ville se. Det er bra for både han og for laget, sa han.

Mazet er helt overbevist om at Christiansen provoserte Fillon Maillet i sporet.

– Jeg tror han visste hva han skulle gjøre for å provosere han. Det er en del av spillet. Vi har sett dette med Northug mange ganger. Det er en del av sporte, og jeg elsker det.