4 outsidere som aldri trodde de skulle vinne

Man må jo bare elske utfordrere som ikke blir gitt noen som helst sjanse til å vinne, men overrasker og går helt til topps. Her er noen eksempler på sensasjonelle vinnerhistorier.

Det nyeste eksemplet er kanskje Leicesters utrolige seier i Premier League i 2015/2016-sesongen. Absolutt ingen så den komme. Det er likevel ikke første gang noen har overrasket i idrettsverden.

Steven Bradbury:

I OL i Salt Lake City i 2002 skjedde noe svært usannsynlig. Australske Steven Bradbury stakk av gullet på 1000 meter kortbane i skøyter etter en noe spesiell taktikk. Han røk egentlig ut i kvartfinalen, men en av de foran ble disket. I semifinalen valgte Bradbury å legge seg bakerst i feltet for å satse på at noen foran skulle falle. Det skjedde, og han tok seg til finalen. Der valgte han samme taktikk og i aller siste sving falt alle foran han. En lettere sjokkerte Bradbury kunne seile inn til Australias første gull i vinter-OL noensinne.

https://www.youtube.com/watch?v=tYUjmEH9NNk

EM-gull for Hellas i fotball i 2004:

Hellas var på langt nær en av favorittene i forkant av fotball-EM i Portugal i 2004, men sjokkerte alle. De var ustoppelige. Med glimrende forsvarsspill og en innsats utover det vanlige stakk de av EM-gullet med seier over vertsnasjonen Portugal i finalen.

https://www.youtube.com/watch?v=OG5u1uurPik

USAs seier over Sovjetunionen i ishockey under OL i 1980:

Ingen hadde trodd at USA kunne hamle opp med det enorme ishockeylaget fra Sovjetunionen under semifinalen. Amerikaneren stilte med college- og amatørspillere, mens Sovjet hadde sendt sine aller beste spillere. På en helt utrolig måte skjedde det umulige, og USA vant 4-3. Det hele er kjent som «The miracle on ice».

https://www.youtube.com/watch?v=T41AhFBhq0c

Chloe Esposito under sommer-OL i Rio de Janeiro i 2016:

I utgangspunktet var det ikke overraskende at Esposito skulle kjempe om medaljene, men foran siste øvelse i moderne femkamp, løping med skyting (4 x 800 meter og fire skytinger), lå den australske jenta på sjuendeplass 45 sekunder bak lederen. I den siste øvelsen overrasket hun alle og vant et sensasjonelt gull.

Lik og del for å hylle disse utrolige seierne!