5 store norske sportsøyeblikk du aldri glemmer

Norske idrettsutøvere har oppover årene bydd på mange store øyeblikk. Her er noen av øyeblikkene du aldri glemmer.

Du vet de øyeblikkene innen idrett som gir deg gåsehud når du hører, leser eller ser de? De skal du få lese litt om nå.

Det går kanskje litt tid mellom hver gang norske idrettsutøvere presterer så bra at det brennes fest i hukommelsen – det føles kanskje ekstra langt i mellom dem akkurat for øyeblikket. Derfor er det på sin plass å mimre litt.

Vebjørn Rodal – gull på 800 meter under OL i Atlanta 1996:

Nordmannen overrasket alle da han spurtet forbi verdenseliten på 800 meter i Atlanta. Dette er kanskje en av tidenes norske idrettsprestasjoner, og i tillegg løp han inn til den da tiende beste tiden i verden med 1.42,58.

Norge – Brasil 2-1, VM i Frankrike 1998:

Norges mesterskap i Frankrike hadde ikke gått helt etter planen så langt. Etter 1-1 mot Skottland og 2-2 mot Marokko i gruppespillet lå Norge dårlig an til avansement. For i siste kamp ventet selveste Brasil. De færreste våget å tro på seier, men det umulige skjedde. Norge havnet oppskriftsmessig under, men snudde kampen og vant 2-1. Kjetil Rekdals straffespark er kanskje det meste kjente enkeltøyeblikket i norsk idrettshistorie.

Oddvar Brås fjerde etappe under ski-VM i Oslo 1982:

Hvem glemmer vel og har ikke hørt om da Brå brakk staven. «Hvor var du da Brå brakk staven?» er et folkekjært uttrykk i Norge. Det var mot slutten av etappen, i innspurten inne på stadion, at Brå brakk staven. Russlands Aleksandr Zavaljov falt, mens Brå brakk staven. Han fikk en ny stav og kunne spurte i noe som har blitt en legendarisk innspurt. Til slutt ble Norge og Russland dømt i mål likt.

Thor Hushovds VM-gull i Geelong i 2010:

Thor Hushovd er kanskje Norges største syklist gjennom tidene og har banet vei for andre syklister fra Norge i senere tid. Etter flere kanonsesonger i Tour de France slo Grimstad-mannen til med Norges første VM-gull i landveissykling på herresiden i 2010 med en fantastisk spurt.

Ole Gunnar Solskjærs matchvinner-mål for Manchester United i Champions League-finalen i 1998/1999:

«Solskjær has won it» er blitt et berømt sitat etter finalen mot Bayern München. Manchester United havnet tidlig under mot Bayern og stanget mot veggen. De klarte ikke å utligne og Sir Alex Ferguson byttet innpå Teddy Sheringham og Ole Gunnar Solskjær. Ett minutt på overtid utlignet Sheringham til 1-1, og tre minutter på overtid avgjorde Solskjær med sin 2-1.

Del gjerne på Facebook hvis du også husker disse øyeblikkene og håper på flere store norske øyeblikk de kommende årene!