Birgit Skarsteins hjertevarme ord – etter den gledelige beskjeden: «En ordentlig tillitserklæring»

Birgit Skarstein (34) har etterhvert blitt en av våre aller mest gjenkjennelige idrettsprofiler og TV-personligheter.

Birgit Skarstein hevder seg som parautøver både innen roing og langrenn, og har 11 VM-medaljer, 7 i roing og 4 i langrenn.

I 2021 vant hun gull i roing i Paralympics i Tokyo, men hun er også kjent for sin varme utstråling og fantastiske personlighet.

Skarstein gjorde seg kjent for det norske folk gjennom NRK-programmet «Ingen grenser», hvor ekspedisjonsleder Lars Monsen ledet en gruppe mennesker med forskjellige fysiske funksjonshemninger gjennom ulike ekspedisjoner i villmarka.

Hun skapte også TV-historie da hun var den første deltakeren i «Skal vi danse» som deltok i rullestol.

34-åringen hadde en meget aktiv ungdomstid, som var preget av å prøve ut forskjellige ting som klatring, vannski og svømming.

Hun jobbet som frivillig på et barnehjem i Thailand, og der skadet hun foten da hun skulle hoppe i et vann.

Dette var en skade som krevde fire operasjoner i Thailand, før hun dro tilbake til Norge for å gjennomføre en rekke flere operasjoner.

Under en operasjon i Norge i september 2009 fikk hun epidural i ryggen, men denne bedøvelsen gikk ikke ut av kroppen som den skulle. Hun mistet gradvis følelsen i beina etter operasjonen, og tre dager etter operasjonen var hun lam fra livet og ned.

Da var Skarstein 20 år.

Birgit Skarstein sprenger grenser hvor enn hun ferdes.

Hun er virkelig en av landets største forbilder der ute.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Estela Reinoso / NTB

På ekslusiv liste

Forrige uke annonserte analyseselskapet Sponsor Insights en topp 10-liste over de mest populære idrettsutøverne blant det norske folk.

På listen finner vi store navn som Erling Braut Haaland, Johannes Høsflot Klæbo og Jakob Ingebrigtsen.

Friidrettsikonet Karsten Warholm topper listen, men en som også er over de tre nevnte stjernene er Birgit Skarstein, som tar en sterk tredjeplass.

Her kan du se listen (artikkelen fortsetter under bildet):

Birgit Skarsteins ord om listen

Skarstein er utvilsomt et godt forbilde, og en utøver man unner all suksess.

I 2022 var hun på andreplass på listen.

– Det er veldig hyggelig og en ordentlig tillitserklæring. Jeg prøver jo å bruke stemmen min på å snakke om mer enn idrett, sier hun til TV 2.

Skarstein har et godt vennskap til «Skal vi danse»-profilen Helene Spilling, som er som kjent Martin Ødegaards kjæreste.

Skarstein er tre plasser over landslagskapteinen, og er stolt over å være på samme liste som ham.

– Det er veldig hyggelig å være på listen sammen med Martin. Han er en fantastisk fotballspiller og fortjener å være der. Det han har prestert for Arsenal er så rått, sier Skarstein.

En som kanskje er overraskende langt nede på listen, er Ødegaards kompis på landslaget, Erling Braut Haaland.

Superstjernen kom på andreplass under kåringen av verdens beste fotballspiller, men i denne kåringen havner han på en 8. plass.

Skarstein er en av to kvinner som er inne på listen over de mest populære idrettsutøverne blant Norges befolkning, sammen med håndballstjernen Nora Mørk.

Skarstein skulle gjerne sett flere kvinner inne på listen.

– Jeg synes vi leverer veldig mange solide prestasjoner og det at det er ei på pallen er veldig bra. Det er viktig med synlige kvinnelige profiler, med tanke på unge jenter som vokser opp.

Foto: Emilie Holtet / NTB

Hva synes du om listen?

Del gjerne denne artikkelen videre med dine venner.