Emil Meek bekrefter slutt på karrieren – de rørende ordene etter tøffe avgjørelsen: «Jeg har alltid visst…»

Emil Meek (35) er kjent som en av Norges aller fremste kampsportutøvere de siste årene.

Meek debuterte som proff i 2011, og har siden gått 17 profesjonelle MMA-kamper.

Fighteren med det karakteristiske skjegget har vært med på å sette MMA på agendaen her i Norge, en idrett som har vokst seg gigantisk de siste 10-15 årene.

I hans siste kamp slo han teknisk knockout på polske Kacper Koziorzebski.

I 2016 fikk han kontrakt fra UFC.

Meek har de siste årene slitt med flere skader, blant annet en avrevet biceps.

MMA er i skrivende stund fortsatt ulovlig å bedrive i Norge, en kamp Meek har kjempet i flere år.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Tom Szczerbowski-USA TODAY Sports

Bekrefter karriereslutt

Emil Meeks siste kamp var i 2022.

Han har hatt en drøm om å gå en kamp på hjemmebane, men den drømmen ser ut til å ikke gå i oppfyllelse, da han bekrefter at han legger opp.

– Jeg har egentlig fått oppleve alt det jeg drømte om da jeg satset på MMA. Jeg ville få MMA på kartet i Norge, ville leve av det og komme meg inn i UFC. Alt det klarte jeg, sier Meek til VG.

«MMA-vikingen» skulle også være med i den seneste sesongen av NRK-programmet «Mesternes Mester», men måtte trekke seg på grunn av sykdom i familien.

Nå avslører han at han er fullstendig ferdig som toppidrettsutøver.

– Etter at jeg fikk den siste seieren har jeg tenkt at det er best å gi seg mens leken er god. Jeg har i alle fall et halvt hode og en halv kropp igjen etter å ha konkurrert i det jeg tør påstå er verdens tøffeste idrett, sier 35-åringen.

Han forteller at han nå skal fokusere mer på familielivet.

– Timingen for å gå ut med at jeg legger opp passer bra nå. Jeg har funnet  noe annet å bruke energien på, og jeg har lyst å være den beste pappaen jeg kan være for sønnen min på snart fire år, sier Meek.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Tom Szczerbowski-USA TODAY Sports

Emil Meeks rørende ord

Etter at beskjeden om at han nå er ferdig som MMA-utøver, deler han nå en melding til fansen på Instagram.

I innlegget skriver han:

«Jeg har alltid visst at dette ikke kom til å vare for alltid. Men shit for en reise… For et eventyr, en liten gutt fra Nesna med knapt 2000 innbyggere som ikke hadde kastet en eneste knyttneve fikk triumfere og konkurrere mot verdens beste fightere. I 12 år har jeg våknet opp med en og samme tanke, «hvordan kan jeg bli bedre» hvordan kan jeg blir best. I jaget på den store «umulige» drømmen om å få æren av og representere Norge i UFC.»

Videre skriver Meek:

«Jeg husker jeg tenkte: «Det verste som skjer, er at jeg bare blir jævlig god, men ikke god nok». Men jeg klarte det, jeg ble god nok… Takket være en enorm viljestyrke, evnen til å tørre og være modig, og takket være utallige mennesker som viet tiden sin til meg i min quest for glory. Det jeg sitter igjen med er… Du vet introen til alle Marvel filmene, så er det en flashbook av fete scener og mange superhelter.»

Han retter en stor takk til de som har vært med på å heie ham fram.

«Det er det jeg sitter med, en flashbook av mennesker og minner som har delt reisen med meg… De minnene, erfaringene menneskene jeg har møtt ville jeg ikke byttet for alle pengene i hele verden. Takk til alle som hjalp meg, takk til alle som heiet på meg, takk til media som dekket karrieren min, takk til venner som fortsatt og invitere meg selv om jeg alltid sa nei, takk til sponsorer som gjorde eventyret mulig! Fra bunnen av mitt over gjennomsnittlige store pumpende hjerte, tusen takk, tusen takk for alt sammen.»

Her kan du se innlegget:

Vi ønsker deg lykke til videre, Emil.

Del gjerne denne artikkelen videre for å hylle Emil Meek!

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev