Therese Johaug deler trist beskjed – legger opp: «Egentlig ønsker jeg ikke…»

I dag kommer nyheten om at Therese Johaug velger å legge opp.

Nyheten deler hun selv via sosiale medier, og hun har delt et langt innlegg på sin Instagram.

Hun skriver at hun planlegger å gjennomføre løpet 5. mars i Holmenkollen, men at hun etter det vil gjøre andre ting enn å satse fulltid på langrenn.

Dette skriver Therese:

«Den 5. mars 2011 vant jeg tremilen i VM på hjemmebane, min første seier som senior, og starten på et eventyr som har tatt meg steder jeg trodde jeg aldri skulle nå✨På mange måter føles det som om ringen sluttes når jeg nå på lørdag, den 5. mars 2022 står på startstreken til nok en 3 mil i Holmenkollen. Egentlig ønsker jeg ikke at reisen skal ta slutt, men det en tid for alt, og jeg tror tiden har kommet for at jeg nå skal gjøre andre ting enn å satse fulltid på langrenn😭❤️.»

Videre skriver hun dette:

«Krigen i Ukraina gjør at mye kan føles meningsløst, og mitt hjerte ligger også hos det ukrainske folk, som akkurat nå kjemper for sin frihet.

I lys av dette ser jeg ekstra frem til en siste fight på hjemmebane med flagget på brystet og er takknemlig for alt idretten har gitt meg❤️»

Therese har bidratt til flere store norske idrettsøyeblikk, og vil nok bli savnet av alle entusiaster.

En eventyrlig karriere

Therese Johaug vil nok bli husket som en av de aller beste langrennsutøverne i historien.

Hun fikk sitt gjennombrudd i NM i 2007 og tok den gangen bronse i skiatlon. Dette førte til at hun ble tatt ut til verdenscupløpene samme år i Estland.

Totalt gjennom karrieren har Therese tatt hele 34 gullmedaljer, fordelt på flere norgesmesterskap, verdensmesterskap og olympiske leker – samt junior-VM tidlig i karrieren.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

I tillegg har hun tatt 9 bronsemedaljer og 12 sølvmedaljer – det betyr med andre ord at hun har 55 medaljer å smykke seg med.

Selv om hun nå velger å avslutte satsingen på fulltid så er jeg sikker på at dette ikke er det siste vi har sett av Therese.

Vi ønsker deg lykke til videre, Therese. Det har vært en glede å følge deg.