5 øyeblikk norske sykkelfans aldri vil la gå i glemmeboka - Sportsbibelen

5 øyeblikk norske sykkelfans aldri vil la gå i glemmeboka

Sykkel har virkelig vært en populær sport i Norge på 2000-tallet, og det har skapt mange store øyeblikket vi sent, om enn aldri, vil glemme.

Thor Hushovd skal ha mye av æren for sykkelbølgen som har herjet Norge de siste årene. Hans fantastiske prestasjoner er det bare å ta av seg hatten for. Grimstad-mannen har banet vei for flere andre nordmenn.

Noen av dem er Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen. Duoen sykler begge den første store vårklassikeren, Milano – Sanremo, søndag, og de har gode muligheter til å gå helt til topps.

Mens vi venter på at duoen kommer i mål i Italia sammen med de andre nordmennene Truls Korsæth, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen kan vi ta en titt på noen øyeblikk vi aldri glemmer.

Thor Hushovds VM-gull i Geelong 2010:

Dette er kanskje det aller største øyeblikket i norsk sykkelhistorie. En norsk VM-vinneren er intet mindre enn utrolig. Du har bare denne ene sjansen hvert år, og det er mange om beinet. Ofte går rittet også i harde løyper som skiller. For et fantastisk øyeblikk.

Kurt Asle Arvesens etappeseier i Tour de France:

Arvesen havnet litt i skyggen av Thor Hushovd da han var aktiv. Han var ikke like framtredende og hadde ofte mer en hjelperytterrolle i lagene sine. De få gangene han gikk i brudd, valgte han ofte de rette. Det førte til dette fantastiske øyeblikket i verdens største sykkelritt, Tour de France, i 2008.

Edvald Boasson Hagens etappeseier i Tour de France i 2011:

Boasson Hagen tok sin første etappeseier i Tour de France i 2011 på den sjette etappen, men det er ikke den han huskes beste for i utgaven av rittet. På den 16. etappen tapte han nemlig en spurt for landsmannen Thor Hushovd etter å ha vært i brudd og ble nummer to. Boasson Hagen ville ikke være dårligere enn oksen fra Grimstad og klemte til med en svært imponerende seier på den påfølgende etappen.

Alexander Kristoffs seier i Flandern Rundt 2015:

Alle visste at Kristoff var en god spurter, men måten han vant Flandern Rundt på, et av de gjeveste endagersrittene det er mulig å vinne, imponerte alle sykkelinteresserte. Mange er bedre enn Stavanger-mannen oppover, men denne dagen var det ingenting som kunne stoppe han. Bare se og nyt:

Thor Hushovds seier på Champs Élysees:

Den tradisjonsrike avslutningen av Tour de France foregår alltid på Champs Élysees. Derfor er dette en svært gjev etappe å vinne for syklistene, men også en svært vanskelig en etter å ha syklet mange tusen kilometer iløpet av tre uker og 20. etapper. Brosteinen i Frankrikes paradegate gjør også den avsluttende 21. etappe ekstra hard. Boasson Hagen og Kristoff har vært nære seier, men foreløpig er det kun Hushovd som har lykkes.