Norsk syklist vraket til Touren – derfor forstår han ikke vrakingen

Odd Christian Eiking ble ikke tatt med i Wanty-Groupe Goberts Tour de France-tropp.

Det kom som en overraskelse. Det var forventet at den talentfulle 23-åringen skulle være blant de åtte syklistene på Wanty-Groupe Goberts lag i årets utgave av Tour de France.

Tirsdag forteller han Bergens Tidende at Tour-drømmen forsvant, elleve dager før rittet skal begynne.

– Jeg ble ikke tatt ut. Jeg er helt knust, sier Eiking til BT.

ANNONSE: Er du ung, men begynner allerede å miste håret? Da kan det hende at du lider av arvelig hårtap. Dette produktet har hjulpet flere menn i samme situasjon. Prøv det ut her.

Syklisten fra Askøy hadde fått få tegn som tydet på at han kom til å bli vraket. Selve begrunnelsen forstår han heller lite av.

– Begrunnelsen var litt uforståelig for meg. Laget tvilte ikke på min fysiske kapasitet, men om jeg var kapabel til å holde ut i tre uker, noe jeg er helt i mot med tanke på at jeg har kjørt to utgaver av Vuelta a España, sier Eiking til TV 2.

Vrakingen føles bare verre for Eiking når man husker at han signerte for det belgiske laget i fjor fordi han ønsket å kjøre Tour de France i sommer. Lagets sportsdirektør, Hilaire Van der Schueren, sier at tropputtaket var vanskelig.

– Valget var veldig vanskelig, vi håper ikke at vi har gjort en tabbe. Vi måtte finne en balanse i laget, med tanke på at det er mange fjelletapper, flate etapper og en lagtempo, sier Van der Schueren til lagets nettsted.

DEL artikkelen om du gleder deg til Tour de France!

ANNONSE: Få synes det er kult å få måne tidlig. Du kan få hårveksten tilbake ved å klikke her.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);