Vant på Champs-Élysées: Slik beholdt «Nesten-Kristoff» troen på seier

Alexander Kristoff var svært lettet over å endelig ha vunnet en Tour de France-etappe igjen.

Søndag tok nordmannen en av karrierens største triumfer da han spurtet inn til seier på selveste Champs-Élysées i den siste etappen av årets Tour de France. Det var Kristoffs første etappeseier i touren siden 2014, da han vant to etapper.

ANNONSE: Thomas hadde gitt opp å få hårveksten tilbake. Så fikk han et lurt tips.

– Å endelig få en seier er enormt og en lettelse, siden jeg fryktet at jeg bare ville stå med de to seirene, sa Kristoff til Velonews etter søndagens seier.

For man kunne ha tilgitt 31-åringen for å ha begynt å føle litt tvil. UAE-rytteren har vært i fare for å bli stemplet som en «nesten»-rytter. Spurteren har nemlig vært svært nære å vinne flere etapper de siste årene, uten å ha hellet med seg.

Han har vunnet mange store ritt, for eksempel Flandern Rundt i 2014 og Milan-San Remo året før, men nordmenn vil nok også ha andreplassen fra fjorårets VM på hjemmebane friskt i minne. Da ble han slått på målstreken av Peter Sagan. Det samme skjedde på årets 13. Tour de France-etappe i Valence.

Kristoffs statistikk har nok også vært tung å svelge. Siden 2014 florerer det i andre- og tredjeplasser i Tour de France. På Champs-Élysées alene har det blitt tre andre- eller tredjeplasser.

På søndag kom endelig seieren. Etterpå forklarte Kristoff hvordan han har beholdt troen, selv etter den frustrerende duellen med Sagan i Valence.

– Når du blir topp tre, vet du at du kan vinne, bare du har litt flaks. Man må bare vente på at noen gjør en feil. Noen av gutta gjorde feil i fjellene og kom seg ikke til mål. Jeg visste at jeg var blant de raskeste – jeg måtte bare gjøre de rette tingene, sa Kristoff til Velonews.

Flere av de sterkeste spurterne måtte nemlig gi seg i fjellene. Mark Cavendish og Marcel Kittel røk på tidsgrensen, mens andre også måtte stå av som følge av velt eller lignende. Nevnte Sagan slo seg stygt i Pyreneene. I Paris var han ikke i nærheten av å tukte Kristoff.

– Sesongen blir litt reddet av dette. Uansett hva folk sier, så har jeg vunnet på Champs-Élysées. Det reddet en kanskje litt «halv-dårlig» sesong hittil, sa Kristoff til TV 2 etter å ha fullført årets Tour de France.

DEL artikkelen for å hylle Alexander Kristoff!

ANNONSE: – Jeg tenkte at det ikke ville ha noen effekt, sa Thomas om hårvekstproduktet. Nå anbefaler han det til alle.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);