Johan Kaggestad snytt for hederspris – som vekker sterke reaksjoner: «Ikke til å forstå»

Johan Kaggestad (80) var i mange år stemmen til Tour de France for nordmennog har satt kraftige spor etter seg.

Fra den spede begynnelsen på 2000-tallet tok etterhvert sykkelfeberen godt tak her i Norge, mye takket være Christian Paasche (53) og Johan Kaggestad i kommentatorboksen, med Dag Otto Lauritzen (66) ute langs løypa.

Kaggestad briljerte med sin encyklopediske kunnskap, både om sykkelfaget og om lokalhistorien i områdene rytterne kjørte i.

Etter 18 år som ekspertkommentator ga Johan Kaggestad seg i 2021. I kommentatorstolen ble han erstattet av sin egen sønn, tidligere proffsyklist Mads Kaggestad (46).

Artikkelen fortsetter under bildet.

Johan Kaggestad (tv) og Christian Paasche. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Alvorlig syk

For tre år siden ble livet snudd på hodet for Kaggestad da han ble alvorlig syk. Han ble rammet av nyrekollaps som førte til betennelse i indre organer.

– Noen dager etter at vi var ferdig med sendingen fra sykkel-VM fikk jeg enormt vondt i nyre-regionen. Det var enorme smerter. Jeg har ikke vært borti makan. Da ble jeg sendt til Ringerike sykehus. Nyrene hadde rett og slett klappet sammen. Det var ganske alvorlig. Jeg var midt mellom levende og død, fortalte han til TV 2 i 2020.

Mens Kaggestad selv slet med livstruende nyresvikt, ble også konen hans innlagt på sykehus – for demens. Dessverre gikk Johans kone bort den 11. november 2022. Janette Kaggestad ble 77 år gammel.

Sønnen Mads Kaggestad fortalte i et intervju med Dagbladet at Johan før jul i 2022 fikk beskjed om at han hadde få måneder igjen å leve.

Intervjuet ble gjort ved Johans sykeseng.

I november i fjor kunne sønnen dele hvordan det går med faren.

– Nyrene fungerer ikke, og det gjør at fatter’n er avhengig av dialyse to ganger i uken. Formen er brukbar når dialysen er unnagjort og infeksjonsverdiene holdes lave. Vi triller turer hvis været er fint, og vi samtaler om både sport og hverdagslige ting, fortalte Mads i et intervju med Her og Nå.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Gorm Kallestad / NTB

Snytt for Ærespris under Idrettsgallaen

På lørdag gikk den årlige prisutdelingen Idrettsgallaen av stabelen, noe som igjen ble en storslått kveld.

Ragne Wiklund vant årets kvinnelige utøver, mens Erling Braut Haaland vant både årets mannlige utøver og utøvernes utøver.

Den tidligere skihopperen Maren Lundby ble kåret til årets navn.

Foran prisutdelingen var det mange som forventet at Johan Kaggestad skulle endelig bli utdelt Idrettsgallaens Hederspris.

Den gikk til tidligere parautøver Cato Zahl Pedersen.

Det har fått mange til å reagere.

Skikongen Petter Northug har også reagert på at Kaggestad ble snytt for prisen.

Hva synes du om Johan Kaggestad ikke ble tildelt hedersprisen under Idrettsgallaen?

Del gjerne denne artikkelen videre, og si gjerne din mening i kommentarfeltet vårt på Facebook.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev