6 Northug-øyeblikk som har brent seg fast i minnet ditt

Petter Northug er Norges mest populære langrennsutøver og har gitt det norske publikummet mye moro i skisporet. Her er fem uforglemmelig øyeblikk fra skikongens karriere.

Trønderen gikk på en treningssmell tidlig i vinter, men er på vei tilbake i kjempeslag. Trolig er vi heldig om det blir gyldne øyeblikk denne vinteren men vi er sikre på at Northug kommer tilbake i kjempeslag neste sesong. I mellom tiden kan vi kose oss med noen tilbakeblikk fra karrieren hans.

Falun 2006 – Northugs aller første verdenscupseier:

Petter Northug slo for alvor i gjennom i 2006. Han vant 30 kilometer med skibytte i NM, men landslagssjef Krister Sørgård veide den da unge nordmannen for lett til OL-troppen. Det gjorde Northug skikkelig forbannet og i verdenscupdebuten i Falun etter OL satte han hele langrennseliten på plass og viste at han burde blitt uttatt til OL ved å ta sin første verdenscupseier på 30 kilometer med skibytte.

Liberec 2009 – Northugs første individuelle VM-gull:

Petter Northug måtte reise skuffet hjem fra VM-debuten i Sapporo. På 30 kilometer med skibytte falt 31-åringen da han var på vei til å rykke fra konkurrentene. Gleden var derfor stor da han sikret seg sitt første VM-gull på 30 kilometer med skibytte i Liberec to år senere.

Vancouver 2010 – Northugs første individuelle OL-gull:

Nordmannen hadde ikke lyktes optimalt så langt i mesterskapet, selv om han satt igjen med gull fra lagsprinten, sølv fra stafetten og bronse fra sprinten. På VMs siste dag sikret han derimot seg et indivduelt OL-gull på manndomsprøven 50 kilometer klassisk.

Oslo 2011 – første VM-gull på hjemmebane:

Northug stilte optimalt forberedt til VM på hjemmebane i Holmenkollen. Det var store forventninger til nordmannen, som åpnet med sølv på lagsprinten. På 30 kilometer med skibytte var det derimot ingen som kunne slå han, og Northug vant foran det elleville hjemmepublikummet.

Val di Fiemme 2013 – første mesterskapgull i intervallstart:

Northug var ikke blant favorittene – han imponerte sjelden på intervallstarter, men selv hadde han troen og håpet om en gang å klare det. Og i Val di Fiemme skjedde det. Northug viste seg å være knallsterk og stakk av med seieren på 15 kilometer fristil.

Falun 2015 – VM-gull på sprinten:

2014-sesongen, OL-sesongen ble ødelagt, mye på grunn av den forferdelig fylleskandalen i mai 2014. Northug fyllekjørte og krasjet. Det resulterte i 50 dager i fengsel (med fotlenke) og en bot på 180.000 kroner. Året etter var revansjelysten stor, og selvsagt kom skikongen tilbake. På VM-sprinten knuste han konkurrentene og tok sitt første mesterskapsgull på distansen.

Del videre på Facebook hvis du også husker disse historiske Northug-øyeblikkene!