Aksel Lund Svindals brutalt ærlige beskjed til Lucas Braathen – etter comebacket for Brasil: «Dette er en…»

På slutten av fjoråret kom den sjokkerende beskjeden om at Lucas Braathen (23) hadde bestemt seg for å legge opp.

Han var lenge sett på som et stort talent, og var sett på som den som skulle ta opp arven etter Kjetil André Aamodt, Lasse Kjus og Aksel Lund Svindal.

Braathen hadde de siste årene vært i konflikt med Skiforbundet.

Dette skjedde etter at Braathen hadde stilt opp i en reklame for et annet klesmerke enn forbundets offisielle samarbeidspartner, som er Helly Hansen.

I oktober kalte Braathen inn til pressekonferanse, hvor han annonserte den sjokkerende nyheten om at han hadde bestemt seg for å legge opp etter konflikten.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: AP Photo/Gabriele Facciotti

Lucas Braathen bekrefter det alle trodde

Torsdag holdt Braathen pressekonferanse hvor 23-åringen bekreftet det alle trodde.

– Jeg kommer tilbake til sporten som brasiliansk utøver. Jeg er så stolt over å kunne representere dem, sier Braathen, ifølge Dagbladet.

Der bekrefter han også at Norges Skiforbund har frigitt lisensen hans, så en overgang blir nå mulig. Det er han takknemlig for.

Dette sier Norges Skiforbund i en pressemelding:

– Vi er glade for at Lucas er tilbake på ski. Vi skulle gjerne sett han representere Norge, men vi respekterer at han har tatt valget om å konkurrere for Brasil. Vi har på forespørsel om nasjonsbytte frigitt Lucas sin FIS-lisens. Det er endelig opp til FIS Council å godkjenne nasjonsbyttet, men det tror vi er en formalitet. Vi ser fram mot å konkurrere mot Lucas i løypene til vinteren, sier sportssjef i alpint, Claus Johan Ryste.

Nå gleder Braathen seg til å gjøre comeback.

– Det ble vanskeligere og vanskeligere å våkne opp hver dag uten å prøve å bli best i verden i noe. Jeg savnet også øyeblikkene bare sport kan gi deg. Jeg savnet å være den showmannen som jeg føler at jeg er født til å være, sier han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: AP Photo/Gabriele Facciotti

Aksel Lund Svindals beskjed

Aksel Lund Svindal er en av Norges beste alpinister gjennom tidene.

Han har lagt en stor karriere bak seg, og er nå blitt programleder for «Mesternes Mester» på NRK, i tillegg til at han driver med motorsport.

Legenden deler nå en ærlig beskjed etter nyheten om Braathen.

På Instagram skriver Lund Svindal:

«Dette er en flott dag for alpint. En stor profil kommer tilbake til sporten og vi får brasilianske farger i miksen. Men enda viktigere Lucas vender tilbake til det han elsker og hvor jeg tror han burde tilbringe de neste årene av livet sitt.

«Jeg har mye kjærlighet til sporten og idrettsutøverne, men hjertet mitt er hos team Norge. Har alltid vært og vil alltid være det. Jeg elsker det laget, og det er her et flott team skinner! Borte er spekulasjonene og PR-taktikken. Det er tilbake til skikjøring, klokken bestemmer og resultatene lyver aldri. Over tid vil de beste utøverne med det beste laget alltid overgå konkurrentene.

«Jeg snakker ikke om landet eller forbundet du representerer, men LAGET som er på denne reisen sammen hver eneste dag. Denne sesongen er ikke engang over enda, men jeg tenker allerede på hvor fantastisk neste sesong kommer til å bli.»

Her kan du se innlegget:

Hva synes du om at Lucas Braathen nå skal representere Brasil?

Del dine tanker i kommentarfeltet vårt på Facebook, og del gjerne denne artikkelen videre med dine venner.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev