Angrepet i skiskytter-VM – den norske stjernen anklages for doping: «Det er sykt»

VM i skiskyting har gått alt annet enn knirkefritt siden mesterskapet gikk av stabelen i italienske Antholz onsdag forrige uke.

De to første dagene var smertefrie og fulle av glede for det norske folk, da Norge vant i Mixed Stafett, før Marte Olsbu Røiseland vant et nytt VM-gull under torsdagens sprint.

Fredag var det russeren Alexander Loginov som vant sprinten – han har tidligere vært utestengt i to år for doping.

At Loginov vant satte sinnene i kok hos både Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø. Tarjei var veldig krass og mente at Loginov ikke fortjente å være med i mesterskapet på grunn av hans tidligere dopingbruk.

Antyder at Eckhoff og Fourcade doper seg

I kjølevannet av kommentarene mot Loginov har en russisk ekspert valgt å angripe norske- og franske utøvere søndag, hvor blant annet Tiril Eckhoff får syrlige kommentarer rettet mot seg.

For på søndag kom plutselig en tidligere russisk skiskytter, Anfisa Reztsova (55), med klare antydninger til at Eckhoff og den franske skiskytteren Martin Fourcade har dopet seg.

Reztsova kom med den overraskende uttalelsen i et intervju med russiske Sport.ru.

«Martin Fourcade er en strålende utøver og et stort talent. Men han får fremdeles en form for medisinsk støtte. Det samme gjelder for de norske utøverne. Jeg kan ikke tro at Tiril Eckhoff plutselig er så overlegen i sporet. Hun utklasser jo konkurrentene i fem renn på rad, og er fortsatt like sprek. Jeg kan ikke tro at dette er mulig uten medisinsk hjelp», sier Reztsova om Fourcade og Eckhoff.

«Hørte noen snakket dritt om meg»

Eckhoff fikk med seg de syrlige kommentarene fra Reztsova og reagerer sterkt på utspillet hennes.

«Jeg hørte at noen snakket dritt om meg. Men det er jo hyggelig at hun nevner at jeg er i så god form. Dessverre for hennes del så vil jeg si at jeg er så ren som du kan få det. Det er jo sykt å melde noe sånt. Hun kan jo være med å trene og se hvordan det går», sier Eckhoff til TV 2, når de spør henne om russerens utspill.

Her står Tiril Eckhoff sammen med Marte Olsbu Røiseland, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø etter at de hadde vunnet forrige ukes Mixed Stafett, som var åpningsrennet i VM i Anterselva. Foto: AP Photo/Matthias Schrader

Fourcade tok til Twitter etter Reztsovas kommentarer og kalt eksperten senil. Se tweeten hans like under:

Hva synes du om russernes utspill? Del om du synes dette bare er tull fra den tidligere skiskytteren!