Bjørgen avslører: Dette var det tøffeste med å legge opp

Marit Bjørgen syntes det var tungt å ta farvel med konkurranseskiene.

I april fortalte Marit Bjørgen Ski-Norge at langrennskarrieren var over. Nå forteller tidenes mestvinnende vinterolympier at spesielt et øyeblikk var tungt.

– Det tøffeste med å legge skiene på hylla, det var å kvitte seg med konkurranseskiene. Det var som jeg mistet noe som var mitt, det var rart å gi fra meg noe som har betydd mye for meg og som jeg har jobbet lenge for å få, forteller Bjørgen til NRK.

Uten Bjørgen blir neste års VM i Seefeld én profil fattigere. En som derimot er tilbake etter å ikke ha deltatt i Pyeongchang-OL er Therese Johaug. Hun er meget fornøyd med at Bjørgen etterlot skiparken hos landslaget. Flere av løperne på kvinnelandslaget har prøvd Bjørgens ski. Den abdiserte langrennsdronningen både håper og tror at noen kommer til å vinne gull i Seefeld på hennes gamle ski.

Det er et håp Therese Johaug deler.

– Ja, jeg har en drøm om det, sier Johaug til NRK.

DEL artikkelen om du også elsket å se Marit Bjørgen gå på ski!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);