Bjørgen om øyeblikket hun informerte Johaug om karrierevalget: – Det ga en bismak

Therese Johaug forsøkte å overtale Marit Bjørgen til å ta en sesong til.

Det bekrefter Bjørgen overfor Dagbladet. De to gode venninnene har ikke konkurrert mot hverandre siden 2015. Først tok Bjørgen pause da hun ble gravid, etterpå fulgte den mye omtalte dopingsaken rundt Therese Johaug.

ANNONSE: Dette bør de som mister håret i ung alder gjøre – brennkvikt.

Etter avslutningen av forrige sesong, annonserte Bjørgen at hun ga seg som langrennsløper på toppnivå. Det forsøkte Johaug å snakke henne fra.

– Det ga på en måte en bismak også å ta valget, ettersom Therese så sterkt ønsket at jeg skulle fortsette. Jeg synes det er veldig hyggelig at Therese vil ha meg med videre. Samtidig vil jeg ikke forsvinne helt fra miljøet. Det er godt å ha i bakhodet, sier Bjørgen til Dagbladet.

Ifølge Johaug forklarte Bjørgen at motivasjonen ikke var der den burde ha vært om hun skulle fortsatt satsingen.

– Jeg prøvde å overtale henne til å fortsette. Men jeg kjenner Marit så godt at jeg etter hvert skjønte at det ikke var noe poeng. Jeg forsto at jeg ikke kunne overtale henne til å fortsette. Når Marit har bestemt seg, er det lite vi andre kan gjøre, forklarer Johaug til Dagbladet.

Dermed gjør Johaug comeback på et landslag uten Marit Bjørgen. Da er det forventet at hun tar over litt av lederrollen Bjørgen har hatt.

DEL artikkelen om du gleder deg til langrennssesongen!

ANNONSE: Det er kjedelig å miste håret i ung alder på grunn av arvelig hårtap. Heldigvis finnes det et produkt med dokumentert effekt mot dette.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);