Bjørndalen slutter seg til Bjørgen-hyllesten: Dette har imponert han mest

Ole Einar Bjørndalen hyller Marit Bjørgen etter at sistnevnte fredag bekreftet at hun legger opp.

Bjørndalen annonserte på tirsdag at han gir seg som skiskytter på toppnivå. Han var tidenes mestvinnende vinterolympier helt til frem til Bjørgen vant tremila i Pyeongchang-OL. Nå hyller han Bjørgen – og det er spesielt én ting som har imponert han.

– Marit er tidenes vinterolympier, og det sier det meste. Det som imponerer meg mest, er at hun har prestert godt over en så lang periode. Og hun har ikke bare hatt medgang i karrieren, hun har vært nede i kjelleren, fått løst ting og kommet opp igjen. Det er ikke alle som klarer det, sier skiskytterlegenden til VG.

Bjørgen har 15 OL-medaljer; åtte gull, fire sølv og tre bronse. Bjørndalen har 13 medaljer, hvorav åtte er gull, fire er sølv og en er bronse. Skiskytterkongen er full av lovord om langrennsdronningen, som enkelte mener er tidenes norske idrettsutøver.

– Hun er en av få som selv med utrolige resultater har skoene godt plantet på bakken. Hun er jordnær, hun er seg selv, og det er imponerende for en utøver som har så mye medgang over tid. Marit er selvsagt stor som idrettsutøver, men som menneske ruver hun fordi hun har tålt kjøret og vært seg selv hele veien, sier Bjørndalen.

DEL artikkelen for å hylle både Ole Einar Bjørndalen og Marit Bjørgen!

Slik reagerte Johaug på Bjørgen-nyheten

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);