Brandsdal herlige revansj etter VM-vrakingen

Eirik Brandsdal var skuffet etter at han ikke fikk gå i ski-VM. Onsdag slo 30-åringen hardt tilbake med seier i verdenscupsprinten i Drammen.

Den populære langrennsløperen har ikke vært i form denne sesongen, men viste stigning like før VM. Likevel fikk han ikke bli med til Lahti, men onsdag viste Brandsdal at landslagsledelsen trolig gjorde feil med å ikke ta han med.

– Jeg elsker spurten her i Drammen. Jeg var så stiv og sliten, men det var godt å få denne avslutningen på en tung sesong, sa Brandsdal i det offisielle intervjuet etter seieren.

I første konkurransen etter VM, sprint på hjemmebane i Drammen, slo Brandsdal knallhardt tilbake og viste kritikerne sine feil. Oslo-gutten triumferte med en imponerende spurt og knuste Johannes Høsflot Klæbo som hadde skaffet seg en liten luke før oppløpet.

Den sterke russeren Evgenij Ustjugov ble nummer tre, mens skikongen Petter Northug viste igjen lovende takter med en fjerdeplass, bare tre dager etter åttendeplassen på 50 kilometeren i VM. De to neste plassene gikk til Pål Golberg og Sindre Turvoll Fossli.