Brudd for Johannes Høsflot Klæbo

Johannes Høsflot Klæbo (23) kommer til å gå glipp av verdenscuprennet i Falun i Sverige kommende helg, da han har pådratt seg et brudd i hånden.

Det skal være snakk om et brudd i en av fingrene hans, ifølge Norges Skiforbund. Klæbo skal ha hatt et uhell denne helgen, skriver forbundet videre.

«Johannes har pådratt seg brudd i et lite bein ved en finger, og må trene alternativt hjemme når verdenscupen i Falun går til helgen. Vi håper og tror SkiTour 2020 fortsatt er innen rekkevidde», sier medisinsk ansvarlig for langrenn i Skiforbundet, Øystein Andersen på Skiforbundets hjemmside.

Klæbo deler selv et innlegg på Instagram mandag, hvor han viser et bilde av hånden sin.

«Dessverre kom jeg over en ulykke og brakk fingeren… Jeg klarer ikke å starte på Falun i helgen, men jeg håper virkelig jeg vil være klar for Skitour. Se vloggen i natt for å vite mer», er noe av det langrennsstjernen skriver på Instagram.

Dermed kommer trønderen til å gå glipp av lørdagens klassisk sprint og søndagens fellesstart i fristil.

Målet hans er å bli friskmeldt til sesongens Ski Tour, som går fra svenske Östersund, via Åre, Storlien og Meråker og frem til målet i Trondheim og Norge. Touren varer fra 15. – 23. februar.

Klæbo ligger for øyeblikket på 2.-plass i verdenscupen med 1222 poeng, og har 235 poeng opp til lederen Alexander Bolshunov (23), som har 1457 poeng hittil i sesongen.

Den russiske rivalen har dermed fått en ny stor fordel for å stikke av med verdenscup-pokalen når sesongen avsluttes i slutten av mars.

Klæbo har vunnet de to foregående sesongene sammenlagt. Forrige sesong var det Bolshunov som havnet på 2.-plass på sammenlagtlista.

La oss ønske Johannes Høsflot Klæbo god bedring! Vi håper du kommer raskt tilbake!

Oversikt over hvem som går i Falun kommende helg:

MENN SPRINT KLASSISK LØRDAG 8.2
Pål Golberg, Erik Valnes, Eirik Brandsdal, Gjøran Tefre, Håvard Solås Taugbøl, Pål Trøan Aune, Fredrik Riseth

MENN 15 KM FRISTIL SØNDAG 9.2
Martin Johnsrud Sundby, Sjur Røthe, Simen Hegstad Krüger, Hans Christer Holund, Finn Hågen Krogh, Gjøran Tefre, Jan Thomas Jenssen. 

KVINNER SPRINT KLASSISK LØRDAG 8.2
Maiken Caspersen Falla, Tiril Udnes Weng, Ane Appelkvist Stenseth, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Anna Svendsen, Heidi Weng, Therese Johaug, Julie Myhre.

KVINNER 10 KM FRISTIL SØNDAG 9.2
Therese Johaug, Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ragnhild Haga, Tiril Udnes Weng, Julie Myhre, Helene Marie Fossesholm.