Calle Halvfarssons reaksjon på beskjeden om Petter Northug

Da Calle Halvfarsson (31) og Petter Northug (34) var aktive langrennsløpere var de intense rivaler.

Men etter at de begge la skiene på hylla utviklet det seg et vennskap mellom svensken og nordmannen.

Selv om begge har lagt opp har de fortsatt flere sponsoravtaler på grunn av deres popularitet i hjemlandene og også i nabolandene.

Etter at Northug la opp kunngjorde han sitt eget sportsbrand «Northug» – et merke som mange idrettsutøvere blir sponset av. Blant dem er Calle Halvfarsson.

Sponsorer trukket seg

Og etter at Northug ble tatt for råkjøring i påvirket tilstand og narkotikabesittelse torsdag går det rykter om at flere har trukket seg fra sponsoravtaler med 34-åringen, blant annet sykkellaget UNO-X.

Northug delte nyheten om forrige ukes hendelser i et Instagram-innlegg fredag kveld. Han startet hele innlegget med «Jeg har gjort en stor feil.»

https://www.instagram.com/p/CD4f1b5BWHR/

Flere profiler og andre besetninger som blir sponset av «Team Northug» blir nødt til å vurdere engasjementet sitt til en sponsor som kan forbindes med det Petter Northug har havnet opp i.

«Det som har hendt er veldig trist»

Men det ser det ikke ut til at Halfvarsson kommer til å trekke seg fra sponsoravtalen, om vi skal tro det han sier til VG mandag.

«Jeg hjelper heller en venn enn å vende ham ryggen. Det som har hendt er veldig trist. Jeg håper han tar og får den hjelp han behøver. Det er for tidlig å si hvordan samarbeidet kommer til å påvirkes. Jeg skal prate med min agent, men som han sa i et tidligere intervju vet jeg ikke om det hjelper Petter i hans situasjon om vi skulle bryte avtalen», sier Halvfarsson til VG mandag.

Halvfarssons sterke ord om å ville hjelpe Northug føyer seg inn i rekkene over andre profiler som vil være der for vennen sin.

Øystein «Pølsa» Pettersen la nylig ut et langt innlegg hvor han viste støtte til sin tidligere lagkamerat.

Les også: Avslører siktelsene mot Petter Northug

Nå gjenstår det å se om flere trekker seg fra avtaler med «Team Northug», eller om de blir værende.