De norske alpinstjernene har fått et uventet problem i Sør-Korea: – Overraskende

En ting har gjort treningen til de norske OL-alpinistene i Sør-Korea vanskeligere.

Skiene de kjører i OL-løypa smelter. Flere av utøverne som har trent i utforløypa har opplevd at skiene de har trent på har smeltet.

Ifølge Aksel Lund Svindal skal grunnen være at krystallene i snøen blir skarpe i den intense kulden.

– Det er litt overraskende faktisk, for det går ikke så fort her. Det er ingen partier her som er 150 (km/t). Jeg tipper det raskeste kanskje er 120. Det pleier ikke å brenne så mye da, men faktisk til og med på super-G brant vi ski, sier Lund Svindal til Nettavisen. 

Dermed blir alpinistenes ski ubrukelige etter bare én treningsøkt i Pyeongchang. Alexander Aamodt Kilde og Kjetil Jansrud har også opplevd at skiene har begynt å koke. Da går det saktere og skiene blir vanskeligere å kjøre på.

OL-utøverne fikk kuldesjokk: – Jeg hoster blod

Det uventede problemet har ført til at hverken Lund Svindal eller Jansrud har turt å teste konkurranseskiene deres på trening. Det norske laget har med en del ski, men må passe på at de ikke bruker opp alle de kan trene på. De beste, eller antatt beste spares til alvoret braker løs.

– Vi må selvfølgelig bruke de beste skia når vi skal konkurrere. Det blir de vi tror er det beste, for vi kan sannsynligvis ikke bruke de nå på treningene. Da blir de ødelagt, sier Lund Svindal.

Herrene kjører utfor klokken 03:00 natt til søndag.

DEL artikkelen hvis du gleder deg til OL!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);