Debatten raser rundt Northug – nå langer svensk kommentator ut: – Hele verden ler

Det har vært mye ståhei rundt Petter Northug og Norges Skiforbund de siste dagene. Den profilerte svenske kommentatoren Tomas Pettersson er ikke nådig.

Konflikten mellom Petter Northug og den norske landslagsledelsen har fått mye oppmerksomhet denne uken, etter at langrennsverdens største stjerne ble vraket til helgens verdenscupstart i Ruka. Blant annet et utspill fra Northug på Instagram har vekket irritasjon i langrennsleiren.

Også i Sverige har konflikten vakt oppsikt. Expressen-kommentator Tomas Pettersson fryder seg over det norske sirkuset.

– Hadde landslagsledelsen gjort det eneste rette – å ta ut Northug til premieren – så hadde alt vært fryd og gammen. I stedet lykkes man med å komme til den uforståelige beslutningen at det finnes ti norske herreløpere som er viktigere å ha med til Ruka enn sportens største stjerne. Grattis, skriver Pettersson i kommentaren med tittelen «Hele skiverden ler av Norge».

Pettersson mener Northug muligens dro det for langt med Instagram-harseleringen av egne lagkamerater og lagledelsen, men undrer seg samtidig over hvordan det den norske landslagsledelsen har klart å stelle i stand et nytt sirkus.

– At dere bare orker. At dere så ofte lykkes med å skape konflikter som virker helt unødvendig. Men fortsett gjerne, Norge. Er det noe skiverdenen trenger nå, er det noe å le av.

Torsdag forsøkte TV 2 å spørre landslagstrener Tor-Arne Hetland om Northug. Da var dette det eneste svaret de fikk:

– Nå er det på tide at vi har fokus på det sportslige. Det er tre viktige skirenn i helgen, og det skal vi ha maksimalt fokus på, sa Hetland til TV 2.

Del denne saken om du også håper vi får se Petter Northug i toppform igjen snart!