Den svenske skistjernen hyller den norske rivalen – og publikum

Onsdag er det duket for et nytt sprintoppgjør mellom Maiken Caspersen Falla og Stina Nilsson. Nå hyller den svenske skistjernen den norske konkurrenten.

Det har for det meste handlet om to damer på det siste årets sprintøvelser: Maiken Caspersen Falla og Stina Nilsson. I Pyeongchang-OL trakk sistnevnte det lengst strået på klassisksprinten. Falla fikk en liten revansje da duellen mellom de to hurtigtogene fortsatte i Lahti sist helg.

Onsdag møtes de igjen, da i Drammen. Nilsson vant tilsvarende konkurranse i fjor. 24-åringen forteller at hun liker å konkurrere i elvebyen og at hun opplever at publikum også støtter henne.

– Nordmennene heier like mye på de svenske løperne som de norske. De heier kanskje litt ekstra på Maiken, men jeg tror de setter pris på at det finnes en kamp. Det skaper interesse for sporten. Det hadde vært en annen sak om noen hadde vunnet hver eneste konkurranse enkelt. Nå finnes det ingen gitt vinner, forteller Nilsson til Aftonbladet.

Det er svært tett mellom Falla og Nilsson i kampen om sprintcupen. Den norske jenta leder foreløpig med 28 poeng. Det er 150 poeng igjen å kjempe om – 100 i Drammen og 50 i Falun.

Nilsson utpeker Falla som favoritt til å trekke det lengste strået i sammenlagtkampen. Hun benytter også muligheten til å hylle rivalen.

– Hun er en verdig motstander og har tvunget meg til å utvikle meg. Jeg har forsøkt å trene for å matche henne, samtidig som hun også har utviklet seg. Jeg hadde kanskje ikke tatt noen av de stegene jeg har tatt uten henne. Hun er en veldig kompetent skiløper, sier Nilsson.

Dagens sprintfinaler i Drammen begynner ca 15:30.

DEL artikkelen for å hylle Maiken Caspersen Falla og Stina Nilsson!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);