Dette er den vågale planen som skal sikre Norge flest mulig gull i ski-VM

To av de største medaljehåpene i ski-VM i Seefeld er villig til å ta en stor risiko i jakten på gull. 
Det kan slå begge veier. 

ANNONSE: Ski-VM i Seefeld nærmer seg med stormskritt for de norske langrennsstjernene. Følg hele skisesongen med NordicBet og få hele 1000 gratis å spille for!

Johannes Høstflot Klæbo og Emil Iversen er to av de største favorittene på flere av øvelsen i mesterskapet som går av stabelen 27. februar. Det kan skape et dilemma for landslagsledelsen. Selv om uttaket ikke er offentliggjort enda er begge løperne aktuelle for alle de tre første øvelsene.

Skulle de bli tatt ut til alle tre vil det bety at de skal gå sprint, 30-km fellesstart med skibytte og lagsprint – fordelt på bare fire dager.

Delte meninger

Diskusjonen går nå om den store belastningen på starten av mesterskapet er for risikabelt. Landslagssjefen er usikker på om det er lurt å gamble med de to medaljehåpene.

– I utgangspunktet så er vi skeptisk til det. Men det kan bli to av de samme løperne på alle tre distansene, sier Vidar Løfshus til VG og legger til:

– Emil og Johannes er de to som er i nærheten av et sånt stunt.

Tidligerer langrennssjef Åge Skinstad mener det er fullt mulig å gå alle tre rennene, men at det også kan bli en stor belastning.

– Det er helt uproblematisk å gå tre renn på fire dager. Men om de kommer på pallen så er det mye styr. Skirenn er de vant til, men å vinne VM-gull er de ikke vant til, sier Skinstad, og fortsetter:

– Da må man klare og fokusere på enkle ting som kosthold, drikke, restitusjon, aldri være kald, trøtt eller sliten. Det utenfor er mer krevende og mer stressende enn skirennet.

ANNONSE: Ski-VM i Seefeld nærmer seg med stormskritt for de norske langrennsstjernene. Følg hele skisesongen med NordicBet og få hele 1000 gratis å spille for!

Del artikkelen for å ønske de norske gutta lykke til i VM! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);