Dette er grunnen til at NRKs hoppekspert er bekymret på Tandes vegne: – Det er skremmende - Sportsbibelen

Dette er grunnen til at NRKs hoppekspert er bekymret på Tandes vegne: – Det er skremmende

Daniel-André Tande er ikke helt der han skal være før sesongstart.

Den regjerende verdensmesteren i skiflyging har ikke hoppet siden han var i Planica i mars. Sykdom i mai førte til at 24-åringen fikk treningsnekt. NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen betegner den manglende hoppingen som «skremmende». Den tidligere topphopperen er bekymret for øktene Tande har gått glipp av.

ANNONSE: Det kan være fare for at du også mister håret tidlig, dersom slektningene dine gjorde det. Finn ut hvordan du kan forhindre det.

– Treningsgrunnlaget får du igjen for hele sesongen, men det å hoppe er noe man gjør på rutine og automatikk. Så der er jeg ikke så bekymret. Men å mangle det fysiske grunnlaget som han nå har mistet i denne oppkjøringen, er jeg mer bekymret for at vil gi en negativ effekt, sier Remen Evensen til NRK.

Remen Evensn har likevel tro på at Kongsberg-hopperen skal være i form til sesongstarten i Polen 16. november. Det har også hovedpersonen selv.

– Jeg er ganske nærme føler jeg, det viser testene også. Jeg mangler selvsagt litt på å være der jeg skal fysisk sett, men det er innafor nok til at jeg kan begynne å hoppe. Så da blir det å jobbe på den siste «finishen» på fysikken fram mot sesongstarten, sier Tande til NRK.

Tande kom på tredjeplass sammenlagt i verdenscupen forrige sesong. Han var også en del av laget som hoppet inn til OL-gull i Pyeongchang.

DEL artikkelen om du håper Daniel-André Tande får en super sesong!

ANNONSE: Ble faren din tynn i håret tidlig? Da bør du sjekke ut dette.