Dette forlanger trenerne av Northug før sesongstarten

Petter Northug må levere på Beitostølen.

Det virkelige startskuddet for langrennssesongen går når langrennsløperne møtes til nasjonal sesongstart på Beitostølen i november. Resultatene derfra blir svært viktige for hvem som blir tatt ut til verdenscupåpningen i Kuusamo helgen etter.

Petter Northug er en av løperne som kan risikere å bli vraket dersom han ikke overbeviser på Beitostølen. I fjor ble han vraket til verdenscupåpningen etter at han måtte stå over Beitostølen på grunn av sykdom. I år har 32-åringen igjen slitt med sykdom og dårlig form inn mot sesongstarten. Landslagssjef Vidar Løfshus forteller at løpere som Northug og Finn-Hågen Krogh må levere på Beitostølen.

– En som blir nummer 21 på Beitostølen, og som hverken er syk eller har dårlige ski, en slik person ligger tynt an. Det blir alltid litt usikkerhet rundt Finn-Hågen og Petter som presterte dårlig i fjor. Men dette er de klar over selv og har såpass god selvinnsikt på, sier Løfshus til VG.

Etter å ha valgt å tå utenfor i noen år, er Northug tilbake på landslaget denne sesongen. Sprintlandslagssjef Arild Monsen forteller at Northug er klar over at han må vise seg frem om han skal bli tatt ut til Kuusamo.

– For i motsetning til i fjor, så har vi mye tettere relasjon og kommunikasjon med hverandre. Vi er tettere på, nå er han hos oss. Det blir ingen misforståelser. Vi skal klare å være såpass klare med budskapet overfor løperne, sier Monsen til VG.

DEL artikkelen om du gleder deg til langrennssesongen! 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);