Emma Riboms ærlige ord om Kristine Stavås Skistad – åpner opp om tårene og bråket: «Jeg hadde ikke…»

Ny verdenscuphelg venter i tyske Oberhof.

Men forholdene er blitt de verst tenkelige.

– Alle klærne og nesten alt utstyret er borte, røper svenske Emma Ribom til SVT.

Det svenske og norske skilandslagenes forberedelse til verdenscupen i Oberhof har blitt ekstremt problematisk. Snøværet har gjort det bra, og etter innstilte og omlagte flyreiser ankom noen skiløpere klokken 03 i natt.

Svenske kaoset

Mens andre ble tvunget til å sove i München og ankom Oberhof først ved lunsjtid torsdag, hele 28 timer etter avtalt tid. I tillegg til at bagasjen ennå ikke har kommet og skapte alvorlige problemer før verdenscupen som starter allerede fredag.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Emma Ribom faller under sprintfinalen i Davos. Foto: Terje Pedersen / NTB

Emma Ribom er en av de hardest rammede.

– Alle klær og nesten alt utstyr er borte. Jeg har egentlig ingenting, sier hun til SVT.

– Det har vært litt rotere enn vanlig, men man må gjøre det beste ut av situasjonen.

Ribom innrømmer

Den svenske sprintstjernen har derfor vært på handletur i Oberhof torsdag for å kunne ha på seg litt klær. Heldigvis hadde hun støvlene i håndbagasjen og ski og staver har kommet med Valabussen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Ribom har ladet batteriene etter feilberegningen i Tour de Ski, hvor hun gråtende forlot sprinten i Davos etter å ha blitt felt av norske rival Kristine Stavås Skistad. Sverige anket hendelsen, men juryen valgte å frifinne, selv om flere eksperter mente at Skistad burde vært vasket.

Det hele førte så til et kjempebråk da nordmannen hånet svenskene på sosiale medier og både Frida Karlsson og Linn Svahn reagerte kraftig. Men Ribom vil nå legge alt dette bak seg og føler ikke noe sinne mot Skistad lenger.

Det hele førte så til en kjempekamp da nordmannen hånet svenskene på sosiale medier og både Frida Karlsson og Linn Svahn reagerte kraftig. Men Ribom vil nå legge alt dette bak seg og føler ikke noe sinne mot Skistad lenger.

– Nei, men det er opp til henne, jeg hadde ikke noe nag mot henne i det hele tatt, men syntes selve situasjonen var kjedelig fordi det var mer enn en hel tour og jeg gikk glipp av mange bonussekunder, sier svensken til TV-kanalen og innrømmer at hun ikke vil ta igjen.

– Nei ikke i det hele tatt. Det er det som skjer.

Del gjerne denne artikkelen videre med dine venner.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev