Emosjonell Johaug snakket om den tunge tiden – så takket hun Marit Bjørgen

Therese Johaug smilte bredt da hun møtte pressen torsdag. Det var likevel en emosjonell langrennsløper som fortalte om hvor godt det var å være ferdig med dopingdommen.

På onsdag var Johaug ferdig med den 18 måneder lange dopingdommen etter at hun testet positivt på clostebol. Torsdag møtte hun et stort pressekorps.

– Endelig kunne jeg sitte her med smil om munnen. Da jeg våkna i morges kunne jeg klappe meg selv på skulderen og si at jeg kom meg gjennom dette.

Johaug la ikke skjul på at det har vært noen tøffe måneder.

– Det er en dag jeg har sett frem til veldig lenge. På tross av alle nedturene har jeg hatt en enorm motivasjon inni meg.

En emosjonell Johaug fortalte at hun hele tiden har vært drevet av drømmen om å igjen stå på toppen av seierspallen. De virkelige tårene kom først da hun begynte å snakke om tidligere lagvenninne Marit Bjørgen, som nå har lagt opp.

– Forbilde nummer en. Takk for alt hun har gitt meg, sa Johaug, mens tårene presset på.

– Jeg skal jo være glad! utbrøt hun.

På spørsmål fra salen avslørte 29-åringen at hun vurderte å gi seg én gang mens hun var utestengt.

– Ja, jeg har tenkt det en gang. Da jeg var på ferie i Florida. Jeg hadde gått på en ganske stor smell. Jeg tenkte det uten å ha trent en økt. Jeg slet med motivasjonen, og var sikker på at jeg ikke ville.

DEL saken om du gleder deg til å se Therese Johaug konkurrere igjen!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);