Her er beskjeden Johaug-tilhengerne har ventet på: Tilbake i full trening - Sportsbibelen

Her er beskjeden Johaug-tilhengerne har ventet på: Tilbake i full trening

Therese Johaug tok en pause fra treningen da hun fikk dopingdommen i august.
Nå er jenta fra Dalsbygda fullt i gang med oppkjøringen til neste års VM.

I august fikk Johaug den endelige dommen på 18 måneder. Hun mister som kjent vinterens OL i Pyeongchang. Det neste store målet er dermed VM i 2019 i Seefeld. 29-åringen har nå begynt på veien mot det som kan bli den store revansjen.

– Therese har begynt å trene veldig bra. Nå er motivasjonen definitivt bedre og den stiger, sier Johaugs trener, Pål Gunnar Mikkelsplass, til VG. 

Johaug og teamet hennes har planlagt en treningstur til VM-løypene i slutten av januar. Hun kan begynne å trene med landslaget igjen fra 14. februar.

– Hun er veldig glad for at tiden går. Ting detter på plass etter 14. februar, men i praksis tar hun nok ikke del på landslaget før oppstartssamling i mai eller test-samling i april. Før den tid er det lite hun har nytte av, sier Mikkelsplass.

Først drøye to måneder senere, 15. april, kan hun stille til start i konkurranse igjen. Noen dager senere arrangeres Skarverennet, men der er det uaktuelt å stille, forteller Mikkelsplass. Dermed får vi se Johaug i skisporet igjen først neste vinter igjen.