Her er landslagsledelsens krav til Petter Northug

Petter Northug må forberede seg på å miste noen privilegier dersom han ønsker å være med på landslaget neste sesong.

Langrennsstjernen har enda ikke sagt noe om eventuell videre satsing. Han må imidlertid forberede seg på en annen hverdag om han skal fortsette på det norske landslaget. Northug har i flere år stått utenfor landslaget på sommeren. Dermed har han kunnet ha en egen avtale med Coop verdt millioner.

Landslagssjef Vidar Løfshus forteller til VG at Northug ikke får de samme privilegiene om han går på landslaget neste sesong.

– Skal du inn på et landslag, så er du på et lag. Han vet hva det innebærer. Han har vært med der i mange år. Det er enten-eller. Det er ikke «ja, takk, begge deler» som Ole Brumm ville sagt, sier Løfshus til VG.

I tillegg til å ha vært fri kommersielt, har Northug fått styre eget treningsopplegg på sommeren. Landslaget er noen samlinger før vinteren. De må Northug delta på hvis han blir tatt ut på landslaget neste sesong.

– Det er ingen forventning. Det er en plikt. De eneste tilpasningene vi gjør er for folk som studerer. Og jeg har ikke hørt at han skal på studier enda, sier Løfshus, som også forteller at han ønsker svar fra Northug innen to uker på om han er motivert for å satse videre.

DEL artikkelen om du håper Petter Northug finner tilbake til godt gammelt nivå!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);