Foreslår radikal OL-endring: Ishockey kan forsvinne fra vinter-OL

Ishockey kan forsvinne fra programmet i vinter-OL.

Det var under en paneldebatt i Edmonton på fredag at presideneten i det internasjonale ishockeyforbunder foreslo å kutte ishockey fra programmet i vinter-OL i Beijing 2022, skriver The Score.

President René Fasel fortalte at det finnes fire alternativer for hva som kan skje med ishockeyturneringen i Beijing.

Det første innebærer at NHL spillerne kommer tilbake til OL, slik de gjorde fra 1998 til 2014. En sentral del problemet rundt ishockey i OL er at IOC ikke ønsket å betale reise og forsikring for å få NHL-spillerne til Pyeongchang. Dermed holdt NHL spillerne igjen. En lignende løsning i Beijing er det andre alternative Fasel foreslo.

Det tredje alternative er å gjøre OL-turneringen om til en U23-turnering, ikke helt ulikt hvordan fotballturneringen i sommer-OL fungerer.

Det fjerde alternativet er å stryke herrenes ishockey fra programmet.

NHLs administrasjonssjef Gary Bettman har imidlertid et femte alternativ. Han mener det er svært lite sannsynlig at NHL legger inn en pause midt i sesongen for å gi spillerne muligheten til å spille OL. Derfor tror han det kan være en mulighet å legge ishockeyturneringen til sommer-OL.

– Sett med historiske øyne var jo hockeyens første OL-deltakelse i sommerlekene i Antwerpen i 1920. Vi ville gjerne reist på sommeren. Jeg er sikker på at spillerne hadde vært svært entusiastiske, sier Bettman ifølge Sportsnet.

Hva tenker du om dette? Si din mening i kommentarfeltet!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);