Frode Andresen om familietragedien: – Det verste man kan gjennomgå som menneske

Skiskytterparet Frode Andresen og Gunn Margit Andreassen mistet deres eldste sønn på starten av året. Familien forstår fortsatt ikke at det kunne skje.

– Hadde David vært syk og dårlig, men han var verdens sprekeste gutt og den som løp fortest på skolen. På nyttårsaften spilte vi fotball sammen, og han var råere enn noensinne. Det er det store paradokset. Jeg greier ikke å se hvorfor. Alt blir så meningsløst, sier den tidligere skiskytteren Frode Andresen i intervju med VG.

Han og Gunn Margit Andreassen, som også har vært skiskytter, fant sønnen David (13) død i sengen 1. nyttårsdag i år. I intervjuet med VG snakker Andresen om at han i tiden etterpå har vært enda mer opptatt enn tidligere av å være mye sammen med parets to andre sønner. 44-åringen forteller også at han behøver en time for seg selv i skogen hver dag. Sorgen er fortsatt enorm. Han tror ikke han vil være ferdig med å gråte noensinne.

– Nei, det blir kanskje færre tårer, men det vil alltid være et før og etter. Dette er ikke noe man kan lese seg opp på på skolen. Man må oppleve det for å skjønne hvor vondt det er. Å miste et barn er det verste man kan gjennomgå som menneske.

Andresen er for tiden aktuell i TV 2-programmet «Mer enn gull» – et program der tidligere norske idrettsutøvere snakker om oppturene og nedturene i karrièrene deres. Andresen har stafettgull fra OL i Salt Lake City og individuelle OL-medaljer fra Nagano og Torino. I tillegg tok han VM-gull på hjemmebane i Oslo i 2000. Samboeren Gunn Margit Andreassen har bronse fra Nagano-OL i 1998 og sølv fra Salt Lake City i 2002.

DEL artikkelen om du støtter skiskytterparet!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);