Han skulle være ankermann for Norge i OL – nå forklarer han den store kollapsen

Finn Hågen Krogh hadde en svært skuffende sesong.

Han imponerte først stort som Norges første ankermann etter Petter Northug. På stafetten under Lahti-VM i 2017 holdt han hodet iskaldt da han gikk Norge inn til gull. Landslagstrener Tor Arne Hetland tildelte Krogh ankermannrollen på OL-stafetten allerede i oktober i fjor.

Men mesterskapet i Pyeongchang ble en fiasko for Krogh. 27-åringen gikk bare ett renn (18. plass) og Johannes Høsflot Klæbo ble Norges ankermann istedenfor. Kroghs 2017/2018-sesong ble en lang skuffelse.

I et intervju med Dagbladet peker Alta-løperen på tre faktorer som ødela.

– For det første var jeg veldig ivrig. Jeg var for ivrig. Jeg trente veldig mye hjemme. Før hvilte jeg de gangene jeg var hjemme. Forrige sesong trente jeg veldig mye både på samlinger og de gangene jeg var hjemme. Jeg var rett og slett kjempemotivert, men det ble for mye for meg, sier Krogh til Dagbladet.

Han tror heller ikke det var gunstig med mer høydetrening og økt tempo på samlingene.

Nå vender han tilbake til sprintlandslaget, etter å ha byttet til allroundlandslaget før den skuffende sesongen. Nå gleder han seg til å komme tilbake med sprintgruppen.

– Det er et sprintlag, men både Petter, Johannes, Pål og Sindre er allroundere som også vil gå distanserenn i tillegg. Det er en gruppe som jeg tror passer meg bra. Det er fem løpere som har samme mål som meg. Det er noe jeg savnet i fjor. Der ville stort sett hele laget bli seig og holde ut lenge, sier Krogh.

DEL artikkelen om du håper Finn Hågen Krogh er tilbake på sitt beste den kommende sesongen!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);