Har begynt å trene igjen – slik beskriver Northug egen form

Petter Northug røper at han fortsatt er ganske langt unna toppformen, men langrennsstjernen er ikke bekymret.

Northug har nok en gang hatt en trøblete sesongoppkjøring, men er nå tilbake i trening igjen. 32-åringen hadde null energi etter et treningsopphold i Spania i juli. Det medførte blant annet at han sto over Blinkfestivalen.

Nå er han i trening igjen. Han forteller at formen er langt unna toppnivået, men det mener han faktisk er litt betryggende.

– Formen er veldig dårlig, men det har den vært tidligere også på sensommeren når jeg har gått fort på vinteren. Det er nesten mer betryggende å være i litt dårlig form nå når jeg vet at det blir progresjon på sensommeren, høsten og vinteren, sier Northug til TV 2.

Mosvik-ekspressen vet fortsatt ikke hva som gikk galt under treningsoppholdet i Tenerife.

– Jeg har ikke peiling. Det var en tung kropp over lengre tid som jeg ikke så komme. Jeg har vært veldig forsiktig både i høyden og på trening. Jeg har hatt fokus på grunnmur og gjort ting riktig, så jeg ser ikke helt hvor den kom fra, forteller han.

DEL artikkelen om du håper Petter Northug får vist seg fra sin beste side i vinter!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);