Heidi Weng (32) deler brutalt ærlig avsløring – åpner opp om fremtiden: «Har bestemt meg…»

Heidi Weng (32) er en av Norges største kvinnelige langrennsløpere og en idrettsprofil vi alle har blitt veldig glade i.

32-åringen fra Ytre Enebakk har mange store øyeblikk å se tilbake på. Hun har blant annet fem VM-gull, og vant Tour de Ski 2016/17 og 2017/18.

De siste sesongene har vært noe tøffere for Heidi Weng. Under ski-VM i Planica i fjor måtte hun kaste inn håndkleet og trekke seg fra den norske leiren.

Heidi Weng slo gjennom i 2012, og ble nok et kjent navn for de fleste da hun vant bronse på 15 km jaktstart i Val di Fiemme i 2013.

Hun var ventet til å være arvtageren til Marit Bjørgen, og mange håpet på at hun og Therese Johaug skulle fortsette å dominere langrennssporten for Norge i årene fremover.

Men etter den siste Tour de Ski-seieren i 2017/18-sesongen, skulle det komme flere år med uflaks og nedgående formkurve.

Hun strevet med skader, sykdom og annet i de påfølgende sesongene. Foran vinter-OL i Beijing i 2022 måtte hun trekke seg etter å ha fått koronavirus.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Heidi Weng i målområdet etter siste etappe opp den beryktede monsterbakken i Val di Fiemme. Foto: Terje Pedersen / NTB

Etterlengtet opptur

Årets Tour de Ski så ut til å bli en tøff affære for de norske kvinnene.

Profiler som Tiril Udnes Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Helene Marie Fossesholm måtte kaste inn håndkleet allerede foran touren.

Før den siste etappen i Tour de Ski, hvor alpintbakken i Val di Fiemme, Italia skulle bestiges, var det kun Kristine Stavås Skistad som kunne vise til en pallplassering i touren blant de norske kvinnene.

Før etappen lå Heidi Weng på en sjetteplass sammenlagt. Hun hadde prestert jevnt gjennom hele touren, men ikke på det nivået vi har sett ved tidligere anledninger.

Men i den siste etappen slo 32-åringen for alvor til.

Hun kriget seg opp bakken, og tok en andreplass sammenlagt i Tour de Ski, kun bak amerikanske Jessie Diggins.

– Akkurat i dag hadde jeg ikke troen på at det skulle gå så bra, sa Weng til NRK etter målgang.

Åpner opp om fremtiden

Heidi Weng har slitt med flere typer skader, og hjernerystelsen i 2022 har satt sine spor.

Nå åpner hun opp om fremtiden i skisporet.

Hun avslører at hun har bestemt seg for når hun ønsker å legge opp.

– Jeg føler på at jeg har vært med lenge, jeg slo gjennom som 21-åring. Jeg merker at det blir greit å gjøre noe annet. Jeg vil ikke si nøyaktig hva jeg har planlagt, men jeg drar på årene og kjenner at jeg har lyst til å være mer hjemme. Jeg har bestemt meg litt, sier hun til Nettavisen.

Hun ønsker ikke å røpe når hennes siste skirenn vil være.

Weng vet imidlertig hva hun kommer til å bruke tiden på den dagen hun er ferdig som skiløper.

– Da skal jeg være mye hjemme, da blir det lite farting på meg. Da er det om og gjøre å være mest mulig med samboeren og å stille opp på hjemmebane. Når jeg først legger skiene på hylla, så kommer jeg ikke tilbake.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hva synes du om det Heidi Weng sier her?

Del dine tanker i kommentarfeltet vårt på Facebook.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev