Heidi Wengs utspill – etter svenskenes fiasko i Tour de Ski: "Overraskende" - Sportsbibelen

Heidi Wengs utspill – etter svenskenes fiasko i Tour de Ski: «Overraskende»

Svenskene Frida Karlsson og Jonna Sundling hadde en sjanse på pallen i Tour de Ski.

Men en tøff sluttetappe satte en stopper for det.

Det overrasker Heidi Weng, som ble nummer to sammenlagt.

Jessie Diggins presterte på topp under starten av verdenscupen. Amerikaneren var derfor favoritten til å gå seirende ut av Tour de Ski – og slik ble det. Diggins vant sammenlagt med over 30 sekunder foran toeren.

Weng & Niskanen

Det var Heidi Weng som ble nummer to sammenlagt – selv om hun ikke var på topp fem før siste etappe. Men 32-åringen fullførte en fantastisk stigning på Alpe Cermis, hvor hun ble nummer to bak den uovervinnelige Sophia Laukli. Med det sikret hun seg også andreplassen i hele touren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Heidi Weng i målområdet etter siste etappe opp den beryktede monsterbakken i Val di Fiemme. Foto: Terje Pedersen / NTB

Kerttu Niskanen ble nummer tre i Tour de Ski. Hun var heller ikke på toppen ved starten av dagen. Finnen hadde imidlertid en bedre startposisjon enn Heidi Weng, da hun lå på fjerdeplass og dermed «bare» forbedret sluttplasseringen med én plassering.

Heidi Weng overrasket

Det ble dermed ingen pallplass for Sverige, selv om Ebba Andersson (som droppet ut av touren etter tre etapper) og regjerende mester Frida Karlsson var to av favorittene til Tour de Ski. Men de har begge hatt korona i løpet av sesongen og formen har blitt påvirket av det.

– Vi får ta revansj neste år. Jeg er ikke i toppform, men det er fortsatt noen lysglimt, sier Frida Karlsson til VG etter endt turné.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Foto: Henrik Montgomery / TT

Før siste stigning lå Jonna Sundling på andreplass og Frida Karlsson på tredjeplass sammenlagt. Men de havnet på henholdsvis femtende og tiende plass i sluttfasen etter svake prestasjoner, og mistet dermed pallplassene. Karlsson ble nummer fire og Sundling femte sammenlagt.

– Det er litt overraskende, det må jeg si, sa Heidi Weng til VG om at det ikke var svenske kvinner på pallen.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev