HIPP HURRA: Hopplegenden Bjørn Einar Romøren fyller 43 år

Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er et forbilde for mange.

Han er virkelig en mann som inspirerer.

Ikke bare har han tatt kampen mot flere av verdens beste skihoppere i noen av verdens beste hoppbakker – den tidligere idrettsmannen har også tatt og vunnet kampen mot kreft.

I 2019 ble han nemlig rammet av den alvorlige kreftsykdommen Ewing sarkom og måtte i den forbindelse gjennom flere runder cellegift.

Han valgte å være åpen om den grusomme sykdommen og delte ofte oppdateringer på sosiale medier gjennom behandlingen.

Romøren kjempet og han vant. I år markerer han hele fem år som kreftfri, og han har i tiden etter kreftbehandlingen fortsatt å inspirere oss alle.

Kun ett år etter behandlingen var ferdig var han med som deltaker i serien «Mesternes Mester» på NRK.

Artikkelen fortsetter under bildet.

En mann som ikke gir opp

Romørens deltakelse i «Mesternes Mester» kom som en stor overraskelse på oss alle nettopp fordi det var så tett etter kreftbehandlingen.

Bjørn Einar både rørte og imponerte tv-seere og meddeltakere i løpet av sesongen. Det var ingen som hadde trodd at han skulle få til alt han fikk til.

Han viste at til tross for de fysiske utfordringene han hadde så er han en mann som ikke gir opp.

Spesielt rørende var episoden der deltakerne måtte dytte en slede laget av tre over sanden – en oppgave som var ekstremt tøff for alle som var med.

Romøren strevde med oppgaven, men var fast bestemt på å klare det selv. Da han omsider krysset mållinjen som siste mann hadde han rørt de andre deltakerne til tårer.

«Det handlet ikke lenger om sleden. Plutselig er det at du står der og alle har så lyst til at du skal få det til. Det står mange rundt å heier på deg, og du vet inni deg at dette er en kamp du må ta selv. Jeg tror det er mange av oss som kjenner en som har vært i samme situasjon som deg», sa Anja Hammerseng-Edin i episoden skriver Nettavisen.

Bjørn Einar Romøren endte til slutt opp på en imponerende andre plass i «Mesternes Mester» – kun slått av Nils Jakob Hoff.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Ønsket datteren Pippi velkommen til verden

juni i fjor ønsket Romøren og kona Martine sitt tredje barn velkommen til verden, nemlig den lille hjerteknuseren Pippi.

Den lille jenta kom til verden ved hjelp av assistert befruktning.

– Pippi kom på sjette forsøk. Hun var det siste egget som var igjen i fryseboksen, og vi hadde bestemt oss for at etter dette var vi forsynt, har Martine tidligere uttalt overfor Se og Hør

– Det var en slitsom prosess, og vi var heldige som allerede hadde to fine barn. Samtidig tenkte vi at vi kom til å angre ekstremt, dersom vi ikke benyttet sjansen når den først var der. Går det, så er det helt supert, og hvis ikke så har vi gjort det vi kunne, fortsatte Romøren. 

Etter en lengre kamp ble endelig familielykken komplett. 

– Det er noe helt nytt å være pappa til tre, men jeg begynner å venne meg til tanken om å ha én på skolen, én i barnehagen og én i bæremeis, fortalte han til Se og Hør.

Paret har vært åpne om at Pippi er født med diagnosen Downs syndrom.

«Pippi: Verdens sterkeste. Du har gjort vår lille uperfekte familie stor og perfekt og vi er alle så stolte og glad i deg. Ikke at du har måttet kjempe eller vise på noen måte at du er sterk. Det er heller vi som måtte ta noen interne kamper med oss selv grunnet uvitenhet om hva downs er», skrev de innledningvis. 

«For det satt en støkk i oss tidlig i svangerskapet. Uvitenhet kan være skremmende, men kunnskap gir trygghet. Takk til dere som bidro til den. Nå har vi fått 7 fantastiske mnd med deg og ser allerede hvilken styrke og glede som bor i deg. Du, som våre andre to er perfekt. Sammen skal vi rocke livet!» 

«Dette har vi ikke gjort før, men det skal gå bra». 

Gratulerer så mye med dagen, Bjørn Einar!

Send dine gratulasjoner i kommentarfeltet vårt på Facebook, og del gjerne denne artikkelen videre med for å hylle Bjørn Einar Romøren.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev