Hylles etter OL-gullet: Slik kom Maren Lundby tilbake etter søndagens fall

Hun falt stygt på søndagens trening. Likevel innfridde gullfavoritt Maren Lundby så til de grader da gullet skulle hentes i mandagens konkurranse i normalbakken.

Nervene sviktet da Maren Lundby skulle hoppe inn gullet under fjorårets VM i Lahti. Da endte det med tårer og fjerdeplass.

Før årets OL har jenta fra Toten vært soleklar gullfavoritt i hoppbakken. Flere skvatt da 23-åringen falt på søndagens trening. Enkelte lurte på hvordan det kunne påvirke hodet hennes.

Det viste seg at bekymringene var grunnløse. Lundby ledet etter første omgang – med et hopp hun ikke var særlig fornøyd med selv. I den andre klinte hun til med 110 meter. Da ble det gulljubel – for 100. gang for Norge i vinter-OL.

– Jeg kjente ut fra hoppkanten at det var bedre enn det første hoppet. Jeg hadde bestemt meg for å gå «all in» i dag. Jeg har veldig mange flinke folk rundt meg som har reparert meg. Fysio Lars har strekt meg opp og hele laget har bare funnet fordeler etter at jeg tryna i går, sa en lykkelig Maren Lundby til TVNorge etter at gullet var i boks.

Sportssjef Clas Brede Bråthen kunne ikke få rost Lundby nok.

– Hun er rå. Det er en sinnsyk prestasjon. Jeg tror ikke jeg har vært med på noe lignende. Hun har slikt press på seg og kødder det til for seg selv i går. Så planter hun et nedslag på den måten i dette været. Takk, Maren, sa en emosjonell Bråthen.

Sportssjefen fortalte at Lundbys ene hoppsko måtte repareres etter søndagens fall. Dermed ble det enda litt mer drama, ettersom det først ble oppdaget da hopplandslaget kom til bakken på mandag.

18 år gamle Silje Opseth hadde også en bra dag i bakken. Hun endte på 15. plass etter to solide hopp.

– Hun er rett og slett beinhard, sa Opseth om lagvenninen og gullvinneren.

DEL artikkelen for å gratulere fantastiske Maren Lundby!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);