Intervjuet med den svenske gulljenta skapte sinne – nå forteller hun om den store sorgen

Den svenske alpinisten Frida Hansdotter snakker ut om tapet av moren.

Hansdotter tok OL-gull da hun vant damenes slalåmrenn i Pyeongchang i februar. Etter at gullet var sikret, spurte den amerikanske kanalen NBC om en slektning som hadde gått bort.

ANNONSE: Thomas mistet håret tidlig. Så fant han et produkt som reddet hårveksten hans.

Svensken hadde ikke ønsket å prate om temaet tidligere. Den amerikanske reporterens spørsmål utløste sinne, spesielt i Sverige.

– Jeg synes ikke det var et spørsmål man skal stille i denne sammenhengen. Jeg mener man skal la Frida ha det for seg selv. Akkurat nå må hun bare få nyte OL-gullet, sa den svenske alpintlegenden Anja Pärson til Expressen.

Den svenske skilegenden raste mot TV-kanalen etter «upassende» spørsmål

Nå forteller Hansdotter om moren, som døde i 2012, etter lang tids sykdom.

– Jeg har aldri kunnet prate om mamma uten å gråt, tårene er for nære. Det gjorde det enda vanskeligere å gå utenfor komfortsonen i tilfelle noen skulle spørre om det. Da ønsker jeg bare at jeg kan hylle mamma. Men for å komme meg gjennom dagen uten å åpne sårene, bestemte jeg meg for at jeg ikke ville snakke om det mer enn nødvendig. Jeg hadde panikk, jeg husker at jeg satt på sengekanten på hotellet i Sveits, hadde panikk og bare ville hjem. Hjem dit jeg var trygg, forteller Hansdotter på programmet «Sommar & Vinter» på svenske P1.

Gullet i Pyeongchang var Hansdotters første i mesterskapssammenheng. Nå satser 32-åringen mot neste års VM på hjemmebane i Åre. De første medaljene kom under VM i 2013, året etter morens bortgang.

– Jeg skulle ønske at mamma hadde fått oppleve alle mine fantastiske prestasjoner, akkurat som pappa, søsteren min og Rikard. Jeg har valgt å ikke snakke om mammas bortgang, for det har vært min sorg. Hun er er imidlertid, som resten av familien, en stor del av min fremgang, så jeg vil hylle henne nå på min måte.

DEL artikkelen om du støtter Frida Hansdotter!

ANNONSE: Thomas slet med arvelig hårtap. Nå blir han spurt om hvordan han har klart å få så mye hår som han har.

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);