Johannes Høsflot Klæbo med oppsiktsvekkende vending: «En beslutning jeg gjør basert på lyst og glede»

Johannes Høsflot Klæbo (23) er en av Norges aller største idrettsstjerner og vår fremste mannlige langrennsutøver.

23-åringen fra Trondheim tok langrennsirkuset med storm med sine lynraske egenskaper allerede i 2016. Siden den tid har Klæbo vært på alles lepper og han regnes som den beste sprinteren i verden.

Tirsdag avslører sprintmesteren en nyhet som kan være med å prege prestasjonene hans de neste sesongene:

Han ønsker seg ut av herrenes allroundlandslag, og tilbake på sprintlandslaget.

Det bekrefter han i en pressemelding.

«Dette er en beslutning jeg gjør basert på lyst og glede, ikke noe misnøye, fordi jeg tror dette vil være riktig som basis for å realisere de målsettinger jeg har», skriver Klæbo i pressemeldingen tirsdag ifølge TV 2.

Vant ikke verdenscupen sammenlagt

Det er kun denne sesongen at Klæbo har opplevd noe annet enn fremgang, da han måtte se seg slått i verdenscup-sammendraget av russiske Aleksandr Bolsjunov (23), etter endt sesong.

Klæbo hadde vunnet verdenscupen sammenlagt begge sesongene i forveien. Begge de nevnte sesongene var Klæbo en del av sprintlandslaget.

«Det er svært viktig å ha det gøy og at ting ikke blir for seriøst. Det må være lystbetont. Også måten det trenes på i sprintlandslaget passer meg nok bedre. Her er det litt mer fartslek», sier trønderen om beslutningen sin.

«Jeg har vært tilfreds med opplegg og samarbeid med Norges Skiforbund, allroundlandslaget og miljøet. Vi har nå gode samtaler og diskusjoner med landslagsledelsen og trenerteamet med fokus på at jeg har enda mer lyst til å trene med sprintlandslaget. Det tror og mener både morfar og jeg passer min utvikling bedre.»

Ikke sikkert han får det som han vil

Det må påpekes at det er Norges Skiforbund som tar ut utøvere til de forskjellige landslagene, så det kan hende at 23-åringen ikke får viljen sin og blir tatt ut på allroundlandslaget også neste sesong.

Det er langrennssjef Espen Bjervig som bekrefter at han ikke kan love Klæbo at han får viljen sin akkurat nå, ovenfor NTB. Hen meddeler at lagene vil bli satt i slutten av april, eller i slutten av mai.

Det blir med andre ord veldig spennende å se om Bjervig kommer til å lytte til Klæbos ønske, eller om han og resten av forbundet mener han hører hjemme på allroundlandslaget.

Burde landslagsledelsen lytte til Klæbo sin beslutning? Eller burde de gjøre akkurat som de selv vil? Si din mening!