Johaug advarer konkurrentene – blir farligere i sporet enn noensinne

Therese Johaug ligger på ingen måte på latsiden. Nå satser hun på å komme tilbake sterkere enn noen gang kommende sesong.

Den norske langrennsstjerna fikk ikke gått et eneste skirenn denne sesongen på grunn av dopingutestengelsen etter bruken av leppekremen som inneholdt clostebol.

Johaug er likevel fullt innstilt på å komme tilbake for fullt og får trolig delta i OL i 2018 i Pyeongchang, så sant ikke CAS øker dommen hennes.

På veien dit og gjennom vinteren har Johaug stått på. 28-åringen ble senest onsdag observert i løypene på Sjusjøen sammen med trener Pål Gunnar Mikkelsplass. Nå kan langrennsløperen avsløre at hun aldri har trent så mye som nå.

– Jeg har trent mer enn tidligere i år. Det er fordi jeg ikke har konkurrert og har vært mer hjemme. Da er mulighetene større for å øke treningsmengdene. Jeg har ikke noe eksakt tall, men treningsmengdene mine har vært mye høyere i år enn tidligere sesonger, avslører Johaug overfor Dagbladet.

Johaug var nylig på ferie i Barcelona, men tidligere i år var motbakkespesialisten også en tur i Sør-Korea og Pyeongchang for å sjekke ut forholdene foran neste års store mesterskap.

– Løypa er ikke så lett som mange skal ha det til. Vi kommer til å bli stive, skal du se, så det blir nok et hardt kjør. Det var heller ikke noe vind da jeg var der, sier Johaug til avisa.

At løypene er harde kan definitivt tale i Johaugs favør under OL. Jenta fra Dalsbygda trives som regel bedre og bedre jo hardere det er, men om hun kommer tilbake i god gammel konkurranseform gjenstår og se.