Johaug avslører Bjørgens storsinnede gest

Da Marit Bjørgen la opp tidligere i år, ga hun Therese Johaug en skikkelig avskjedspresang.

Johaug er tilbake i langrennsirkuset denne sesongen, etter å ha sonet ferdig den 18 måneder lange dopingdommen. Samtidig har den gode venninnen Marit Bjørgen lagt opp som langrennsutøver på toppnivå.

Men Bjørgen hadde en liten avskjedsgave til comebackvenninnen.

Den nå abdiserte langrennsdronningen ga nemlig Johaug nesten hele skiparken sin. Svært mange av Bjørgens gullski er nå i Johaugs besittelse. Dalsbygda-jenta er svært fornøyd med gaven.

– Jeg kan iallfall ikke klage på at jeg har dårlige ski til vinteren, når jeg går på skiene hennes, for vi vet jo hvor fort hun har gått på dem, sier Johaug til VG.

Hun forteller at Bjørgens beste konkurranseski var blant parene hun fikk. Nå skal de nok en gang brukes i gulljakt – og Johaug er opptatt av at hun ikke må være for het i toppen i comebacksesongen.

– Jeg prøver å senke skuldrene, finne ro og trygghet, men det er lettere sagt enn gjort. Man får si til seg selv at det får bli som det blir og at man har gjort så godt man har kunnet i det man har stått i de to siste årene.

DEL artikkelen om du gleder deg til langrennssesongen!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);