Johaug fyrer løs etter svenskenes suksess: «Synes synd på dem»

De svenske ungjentene Ebba Andersson (21) og Frida Karlsson (19) har for alvor presentert seg for langrennsverden etter en imponerende sesongstart. Allerede nå døpes begge «den nye Johaug». Det synes hovedpersonen selv er urettferdig. 

 

 

Sveriges to stjerneskudd har levert solide resultater allerede denne sesongen. Ebba Andersson fulgte opp sin første pallplass i verdenscupen med  en imponerende 2. plass i minitouren på Lillehammer, kun slått av Therese Johaug, foran både Charlotte Kalla og Ingvild Flugstad Østeberg.

ANNONSE: Få opptil 1000 kr i gratisspill på langrenn hos NordicBet!

Ser likheten

Frida Karlsson imponerte på sin side i den svenske sesongåpningen med å slå både Kalla og Stina Nilsson på 10-kilometeren i Bruksvallarna. I tillegg til stilen i sporet har det også blitt påpekt at Karlsson er skremmende lik Johaug utseendemessig. Svensken har fått med seg det nye kallenavnet og er ikke utelukkende positiv til sammenligningen.

– Det er skremmende å bli sammenliknet med henne, men samtidig veldig stort. Hun er verdens beste langrennsløper. Samtidig vil jeg være Frida Karlsson og ikke en kopi av Therese Johaug, sier Karlsson til Dagbladet.

Likevel innrømmer svensken at hun skjønner at folk trekker parallellen.

– Ja, jeg forstår sammenlikningen godt. Johaug og jeg er bemerkelsesverdig like. Vi er like i utseendet. Begge er blonde og tynne. Vi har også litt lik stil når vi går på ski, med høy frekvens. I likhet med Therese er også jeg best i motbakker., forteller hun.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Skjermdump: YouTube

Johaug uttrykker sympati

Therese Johaug selv mener det er en urettferdig sammenligning.

– Jeg synes synd på dem. Alle må få lov til å være den de er og finne sin posisjon i langrennssporten, sier hun avisen.

Hun opplevde noe av det samme da hun for alvor slo gjennom i sporten i 2007. Da ble hun sammenlignet med  den italienske langrennsdronningen Stefania Belmondo på grunn av sine ekstreme ferdigheter i motbakker. En sammenligning hun ikke tok alt for seriøst.

– Jeg visste knapt nok hvem Belmondo var. Jeg måtte google henne for å finne ut hvem det var, sier en lattermild Johaug.

ANNONSE: Meld deg på årets julekalender hos NordicBet og motta eksklusive tilbud hver dag i hele julen.

Lik og del artikkelen hvis du gleder deg til resten av langrennssesongen! window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);