Johaug ble kritisert av ekspert - nå får hun støtte fra den svenske stjernen - Sportsbibelen

Johaug ble kritisert av ekspert – nå får hun støtte fra den svenske stjernen

Forrige uke uttalte SVTs ekspert at han var i tvil om at hele historien rundt Therese Johaug-saken har kommet frem.
Nå kommer den svenske skistjernen Anna Haag til Johaugs unnsetning.

– Jeg er ikke sikker på om hele historien om hvordan dette gikk til har kommet frem, sa SVT-ekspert og tidligere langrennsløper Mattias Fredriksson i et intervju med avisen Expresssen forrige uke.

Nå får Johaug støtte fra en av hennes svenske konkurrenter i langrennssporet. Hun mener det var unødvendig av Fredriksson å dra opp dopingsaken på den måten igjen. Johaug mister som kjent vinterens OL på grunn av den 18 måneder lange dopingdommen.

– Hvilken rett har vi egentlig til å få vite alt? Jeg synes bare at vi skal legge dette bak oss nå, sier Haag til Expressen.

Anna Haag tok sølv med det svenske laget under stafetten i Lahti-VM.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

31-åringen har tidligere sagt at hun vil takke ja dersom Johaug inviterer henne med på trening. Den norske stjernen har tatt treningsfri for en periode og vil ta det med ro en periode.

Det har Haag stor forståelse for.

– Vi er på vei inn i en OL-sesong der hun ikke får være med. Alle vi andre er her i Val Senales – og snart starter konkurransesesongen. Det er nok en veldig spesiell tid for Therese. Slik ting er for henne nå…det er som å strø salt inn i et åpent sår.

FIKK DU MED DEG? Northugs første intervju på en måned: – Er sterk og klar

Lik Sportsbibelen om du også gleder deg til denne sesongens vinteridrett!