Kalla avslører: – Da kan karrieren være over

Charlotte Kalla begynner å se slutten på en magisk karriere. OL i 2018 og VM i 2019 kan være det siste vi ser av den svenske langrennsstjerna.

Den forrige sesongen har knapt blitt avsluttet, men allerede nå har forberedelsene til neste sesong begynt. En sesong der det selvsagte høydepunktet for de aller fleste vinteridrettsutøvere er OL i sørkoreanske Pyeongchang. Året etter er det VM i Seefeld. Etter disse mesterskapene er Kallas framtid uviss.

Mye taler for at elitesatsingen er over etter 2019.

– Det føles rimelig ut. I 2020 er det ikke noe mesterskap. Samtidig synes jeg at det føles veldig nært i tid. I så fall er det nest siste gangen jeg sitter her i Saxnäs. Det føles som at det finnes så mye mer å utforske og utvikle, sier Kalla til DN.

Kallo tok nylig avgjørelsen om å stå utenfor landslaget også denne sesongen. I stedet kommer hun til å trene med sin personlige trener Magnus Ingesson.

– Jeg tror at min nåværende trener gir bedre resultat med en tett oppfølging, og det at vi treffes kontinuerlig. Min trener må forså livssituasjonen min. Å treffes minst en gang måneden gir kontinuitet. Det handler om å fortsette med slik som det har vært. Magnus skal finnes på trening, hjelper til og analysere teknikk på kvelden, sa Kalla.