Kaosetappe i Tour de Ski: Her må Niklas Dyrhaug klare seg med én ski: – Et Donald Duck-renn

Herrenes 15 km i Tour de Ski utviklet seg nesten til et renn av det mer parodiske slaget.
Blant de uheldige var Niklas Dyrhaug, som måtte gå flere meter på én ski.

Mange av løperne slet med å holde seg på beina på det raske føret under torsdagens fellesstart i Oberstdorf. Det resulterte i flere brukne ski og staver.

Etter et lite kvarter gikk Niklas Dyrhaug i bakken sammen med minst tre andre løpere, hvorav to var italienske og en var russer. Dessverre var det nordmannen som så ut til å komme verst av det.

– Høyre ski og venstre stav – det kan ikke bli så mye verre enn det, sa NRKs kommentator Jann Post på direkten.

Etter noen meter med skøyting på en ski og med en stav, fikk endelig 30-åringen nytt utstyr. Da var det imidlertid langt opp til resten igjen. Til slutt ble det 63. plass for Dyrhaug.

– Noen datt foran meg og plutselig sto jeg igjen med to knekte ski og en stav. Da var det langt til mål, sa Dyrhaug til NRK etter løpet. Han kunne fortelle at han gikk til mål med en ødelagt ski.

Flere løpere hadde uhell både før og etter Dyrhaug. Hans Christer Holund brakk staven kort tid etter start.

– Et ordentlig Donald Duck-renn. Jeg har aldri vært med på noe lignende, sa Holund til NRK etter løpet.

På tross av alt kaoset ble det likevel norsk glede i Oberstdorf. Emil Iversen knuste konkurrentene på oppløpet og tok seieren foran Sindre Bjørnestad Skar. Ingen av de to er imidlertid noen kandidater sammenlagt. Martin Johnsrud Sundby endte på åttendeplass.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);