Kjetil Jansrud legger opp – kjører sitt siste renn på Kvitfjell

Alpinstjerne Kjetil Jansrud legger opp etter helgens renn.

Det deler Jansrud selv i et innlegg på Instagram.

36-åringen debuterte som senior i januar 2003, 18 år gammel.

Den meritterte alpinisten har vært blant Norges fremste i mange år. Han har blant annetOL-gull fra Sotsji i 2014 blant sine mange meritter.

I innlegget deler Jansrud flere bilder fra karrieren, og en engelsk tekst om det store valget.

Dette står det i teksten, oversatt fra engelsk:

«Lørdagens utfor i Kvitfjell vil bli mitt siste renn som en aktiv alpinist for the Attacking Vikings.

Det har vært et tog av tanker som har ledet til denne avgjørelsen – å legge opp fra noe som du har gjort hele livet er ikke en enkel avgjørelse. Jeg er, imidlertid, veldig glad for at jeg får velge å legge opp på Kvitfjell, hvor jeg vant min første i 2012 og hvor jeg har kjørt foran familie og venner hvert år siden. Jeg vokste i praksis opp i dette området – og jeg ønsker jeg kunne uttrykke takknemligheten jeg føler.

I disse vanskelige tider, at jeg legger opp – og dette innlegget – føles meningsløst. Mine tanker og håp er med det ukrainske folket. Hold dere sterke.

Jeg ser virkelig fram til mer tid med familien og de jeg er glad i, det eneste som betyr noe. Jeg tenker det vil være mer å minnes, og mennesker å takke – inkludert alle dere som har støttet meg så lenge – etter at jeg har kjørt mine siste renn!

Med kjærlighet, Kjetil»

Har hatt tanken i lengre tid

At Jansrud legger opp kommer nok ikke særlig overraskende for de som har fulgt med på alpinisten det siste året.

Han har rukket å bli 36 år, som er godt over snittalderen for profesjonelle alpinister.

I februar i fjor fortalte han til Nettavisen at han håpet han ikke ville bli tvunget til å legge opp på grunn av skader.

Før den nåværende sesongen var Jansrud åpen om at han ikke ønsket å holde på for lenge.

– Hvis det er en frykt jeg har hatt, så er det frykte for å tenke at jeg alltid skal drive med ski. Så plutselig sitter jeg der en august eller september midt i oppkjøringen og tenker at dette er jo ikke gøy lenger. Jeg vil heller at det skal føles riktig, og at jeg kan forberede meg på at nå blir det den siste sesongen, sier Jansrud til Dagbladet.

Foto: Heiko Junge / NTB

Som han skriver i innlegget over, var det blant annet mer tid med familien han så fram til å prioritere allerede da.

– Familielivet er veldig hektisk og veldig bra. Jeg er nok en veldig stolt far. Den papparollen blir jo mer interessant etter hvert som hun blir eldre. Det er mye pupp og amming og sånn det første året. Også blir det mer lek og moro og snakking, forteller Jansrud til Dagbladet.

For en fantastisk karriere du har hatt, Kjetil! Lykke til med karrieren videre, og håper du får tilbringe masse tid med den flotte familien din!