Klæbo får russerne til å reagere: – Stygt

Johannes Høsflot Klæbos teknikk i motbakkene er ikke spesielt godt likt i Russland.

21-åringen har fått mye oppmerksomhet for måten han spretter opp motbakkene. I Norge har teknikken fått et eget navn: «Klæbo-klyvet».

Teknikken har gitt gode resultater i Pyeongchang. OL-debutant Klæbo reiste hjem med hele tre gullmedaljer i bagasjen.

Nå langer Klæbos russiske konkurrent, Andrej Larkov, ut mot teknikken.

– Klæbo er veldig kjent i Russland, men teknikken hans er ikke populær i Russland. Den liker vi ikke. Det er så stygt å gå på ski på den måten. Vi liker vanlig diagonalgang i motbakker, sier langrennsløperen til Dagbladet.

Larkov tror aldri vi får se noen russer benytte seg av «Klæbo-klyvet». Teknikkens opphavsmann ser imidlertid ikke ut til å bry seg noe særlig.

– Det er forskjellige måter å gå på. Det gjelder å finne den som er mest effektiv. Denne teknikken fungerer for meg, og vi så på sprinten at det var flere som gjorde noe av det samme.

Johannes Høsflot Klæbo dropper som kjent OL-femmila. Han avsluttet sin deltakelse i lekene ved å ta gull på lagsprinten med Martin Johnsrud Sundby.

DEL artikkelen for å hylle Johannes Høsflot Klæbos innsats i OL!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);