Kristine Stavås Skistad (21) i sorg: «Han har vært en av de aller viktigste»

Kristine Stavås Skistad (21) er i sorg etter at morfaren hennes gikk bort natt til tirsdag.

Langrennsløperen og morfaren hadde et veldig tett bånd, og han har vært veldig viktig for barnebarnets karriere, da han var treneren og skismøreren hennes.

«Jeg klarer ikke å snakke så mye om det, men han har vært en av de aller viktigste hele veien. Han har vært på hvert eneste renn. Han er grunnen til at jeg satset på ski i stedet for noe annet», sier Stavås Skistad til VG, etter nyheten om bortgangen.

Morfaren Terje døde i en alder av 77 år melder VG, og Stavås Skistad forteller at hun kommer til å gå for ham i langrennssporet. Hun vil holde et løfte hun har gitt ham, men ønsker ikke å fortelle hva løftet dreide seg om.

Stavås Skistad slo gjennom med et brak, bare 19 år gammel, etter at hun kom på 2.-plass i sprint, under åpningen av langrennssesongen på Beitostølen i 2018. Hun ble tatt ut til VM i Seefeld samme sesong, og kom seg helt til semifinalen.

Drammensjenta tok gull på sprint og stafett i junior-VM 2019, som sine beste internasjonale resultater. Forrige sesong gikk det ikke helt på skinner for 21-åringen, som ble overtrent i løpet av sommerperioden, som hun bar preg av resten av sesongen.

Denne sommeren har hun trent noe roligere og håper å slå sterkt tilbake når verdenscupen skal settes igang igjen.

Men nå sender vi deg og familien varme tanker, etter den vonde nyheten om morfaren din sin bortgang❤

H️vil i fred🌹