Kristine Stavås Skistads hån etter Emma Riboms tårer – den sure meldingen gjør hele Sverige rasende: «Gi deg nå!»

Svenske Emma Ribom falt i semifinalen i Davos-sprinten – og gråt etterpå.

Da ble hun, og Sverige, hånet av Kristine Stavås Skistad.

Den sure meldingen fikk svenske skientusiaster til å rase fullstendig.

Kristine Stavås Skistad er Norges nye stjerneløper på damesiden, og hun har mange ganger det siste året vært den eneste som kunne truet det suverene svenske sprintlandslaget, der skiløpere som Jonna Sundling, Linn Svahn, Maja Dahlqvist og Emma Ribom alle tilhører det absolutte toppsjiktet i verden. Og etter hvert som Skistad Stavås har vunnet flere og flere konkurranser, har rivaliseringen blitt enda større.

Falt i siste sving

I Davos-sprinten onsdag ble det nok en gang et stort drama der Stavås Skistad var involvert, og denne gangen var det Emma Ribom som ble rammet. I semifinalen lå Ribom godt bak Linn Svahn, men i siste sving falt hun, og det ble dermed ingen plass i finalen.

– Jeg kjenner at det er noe som gjør at jeg ikke klarer å stå på beina. Det føles som om jeg blir truffet litt bakfra og da er det vanskelig å parere, sa Ribom til SVT etterpå, følelsesladet og gråtende.

Emma Ribom faller under sprintfinalen i Davos. Foto: Terje Pedersen / NTB

På reprisebildene var det tydelig at det var Kristine Stavås Skistad som kjørte Riboms ski. Sverige ville legge til rette for at Stavås Skistad skulle diskes, men FIS vurderte det hele som en «race incident», altså noe som kan skje og som kan forventes. Og i finalen tok Stavås Skistad andreplassen, kun slått av Linn Svahn, som vant sin andre strake sprintkonkurranse i Tour de Ski.

Hånet etter tårene

Stavås Skistad sa i etterkant at hun er «vant til» at svenskene klager på henne, men hun opplyste også at det var nærme, og at hun rimeligvis ikke burde vært i nærheten av å bli disket. Sverige protesterte til slutt ikke mot dommen, og Ribom sa etterpå at hun ikke var sint på Skistad, men mer på hele hendelsen.

– Nei, jeg er irritert over situasjonen. Det er så mye vi går om, ikke bare i dag, men en hel tour. Det var en viktig dag for meg og jeg var veldig opptatt av å samle mange sekunder, sa Ribom.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Men Kristine Stavås Skistad har ikke mye til overs for svenskenes sinne. Hun var tydelig på at dette er noe man må regne med når man skal ut på sprint, og etterpå benyttet hun også anledningen til å håne alle svenskene, og deres tanker om å protestere. Skistad hadde allerede på forhånd bestemt seg for å bryte touren etter onsdagens sprint, og på Instagram sendte hun på kvelden en syrlig pasning til Ribom og de andre svenskene.

«Hjem og trene. Mens svenskene holder på i juryrommet», skrev hun.

I kommentarfeltet raste mange svenske skientusiaster mot Stavås Skistad.

«Men altså nå må du gi deg. Kan du være litt jævla hyggelig en gang?», skriver en bruker.

«En dårlig holdning vil ikke gi deg noen applaus. Oppfør deg som voksen og ta ansvar for det du gjorde i sporet», skriver en annen.

«Det var ganske mye når det var synlig over hele deg når du kom i mål at du visste at du hadde gjort en feil! Hele ansiktet ditt skrek!» la en tredje til.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev