Kristine Stavås Skistads nye beskjed – peker på Linn Svahn umiddelbart etter hjemmeseieren: «Det er hyggelig å se Linn…»

Kristine Stavås Skistad vant på hjemmebane.

Så sendte hun umiddelbart en beskjed – til svenske Linn Svahn.

– Det er hyggelig, sier Stavås Skistad.

Det holdt på å ende med exit allerede i semifinalen for suverene Kristine Stavås Skistad, som har vært den eneste som har kunnet true de svenske sprintekspertene det siste året. Nordmannen brakk staven i semifinaleløpet, men klarte likevel å nå finalen, noe hun var overrasket over.

Meldingen til Svahn

Kristine Stavås Skistad fortalte imidlertid at hun ble tvunget til å gi fra seg flere krefter enn hun hadde trodd for å komme til finalen, der alle gledet seg til en duell mot Linn Svahn. De har begge hatt sine opp- og nedturer i vinter, og ikke sjelden har en enveisseier ført til ordkrig rett etterpå. Og historien ville gjenta seg igjen.

Men Stavås hadde nok energi til å vinne på hjemmebane. Hun klarte å holde Linn Svahn – som likevel sikret sammenlagtseieren i sprintcupen tirsdag – bak seg, og vant igjen. Da hun passerte målstreken benyttet hun anledningen til å gjøre en liten seiersgest, tydelig rettet mot Linn Svahn. Etterpå var hun tydelig på hva seieren betydde for henne – da hun nok en gang trakk frem sin rival Linn.

– Hjemme føler jeg at jeg må slå svenskene. Det var hyggelig at Linn ikke vant på hjemmebanen min, sier Skistad til TV 2.

Svenskens svar

Linn Svahn skjønte imidlertid fullt ut hva Kristine Stavås Skistad mente med sin uttalelse.

– Det er hjemmebanefordel. Det er alltid gøy å konkurrere på hjemmebane. Da vil man alltid gi tilbake en seier, sier Svahn.

Kristine Stavås Skistad og Linn Svahn etter sprintfinaler i Davos. Foto: Terje Pedersen / NTB

Svahn ga seg heller ikke for andreplassen, noe som betydde viktige poeng i kampen om sammenlagt verdenscupleder Jessie Diggins.

– Man samler ikke andreplasser, men vi konkurrerer som dyr, så jeg tror jeg presset ut det jeg kunne. Det var en som var sterkere, sier Svahn.

Takk for att du abonnerer!
Noe gikk galt. Vennligst prøv igjen senere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev